Teknoloji

iPad Pro özellikleriyle gelecek 10.8 inç iPad sızdı

ipad 10.8 inç

Samsung’un Galaxy Tab S7 ve S7 Plus modelleri sahip olduğu özelliklerle ve tasarımla tablet pazarında iddialı görünüyor. Ancak Apple da yakın zamanda çıkaracağı yeni iPad serisi ürünleriyle cevap vermeye hazırlanıyor. Yakında beklenen tabletlerle ilgili detaylar iPhone 12 serisindeki kadar fazla değil. Aslında bazı noktalarda da kafa karıştırıcı bilgiler geliyor, örneğin daha pahalı tabletlerde bulunan özellikleri daha ucuz fiyat noktasında sunacak iPad ile ilgili bazı ipuçları var.

Önümüzdeki aylarda hangi iPad modellerini göreceğimiz konusunda farklı iddialar ve görüşler dillendiriliyor. Ancak iPad Pro ve iPad mini tarafında beklentiler yüksek. Bazıları ise 11 inç yerine 10.8 inç iPad’in geleceğini öne sürüyor. Bunun iPad Air 4 mü, yoksa daha ucuz fiyat noktasından sunulacak yeni bir iPad mi olacağına dair de farklı görüşler dile getiriliyor.

iPad Air 4 ile ilgili olarak çıkan son dedikodular yeni bir tasarımı işaret ediyor. Bu tablet tasarım açısından iPad Pro’lara benzeyecek, ancak Pro olmayan özellikleri koruyacak. Örneğin, Touch ID’yi görmeye devam edeceğiz, ancak parmak izi okuyucusu üstte bulunan güç butonuna yerleştirilecek. Apple’ın gelecek nesil iPad Air modelinde de USB-C portuna yer vereceği söyleniyor.

91mobiles sitesi de bu söylentilere ve sızıntılara katkıda bulunuyor. Daha ucuz ve 10.8 inç ekranlı iPad modeliyle ilgili bazı bilgileri ve çizimleri yayınladı. İlginçtir ki, site bu tabletin Touch ID yerine Face ID barındıracağını öne sürüyor. Beklenen fiyatını dikkate aldığımızda bunun doğruluğu konusunda akıllarda şüphe oluşacaktır. USB-C portunun bulunması da Apple’ın en sonunda iPad serisinde tamamen bu porta yönelebileceğini gösteriyor.

Her ne olursa olsun, kullanım kılavuzundan gelen sızıntılar veya gördüğümüz bu iPad 2020 çizimlerine kesin bir şekilde inanmamak gerekiyor. Apple’ın gelecek nesil tabletleriyle ilgili olarak sızanlar hâlâ çok fazla değil, ancak resmi tanıtım yaklaştıkça tabletler hakkında göreceklerimiz ve duyacaklarımız da fazlasıyla artacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER