Teknoloji

iPad Pro OS X işletim sistemiyle çalışabilir

apple-ipad-pro-prototip-081014

Apple’ın 2015’te beklenen ürünleri arasında yer alan 12.9 inç ekranlı iPad Pro, OS X işletim sistemiyle çalışan bir cihaz olabilir.

Digitimes sitesinin tedarik zincirindeki kaynaklarından aldığı bilgilere göre Apple şu anda iPad Pro’nun iki farklı prototipini test ediyor. Bunlardan bir tanesi iOS ile çalışırken diğeri de OS X’in yüklü olduğu, hibrit tarzda bir cihaz olma özelliği taşıyor.

İddia Digitimes sitesinden gelince bu dedikoduya şüpheyle yaklaşmakta fayda var, ne de olsa bu sitenin dedikodular konusunda haklı bir ünü yok. Geçmişte Apple iki işletim sistemini birleştirme yönünde bir planının olmadığını söylemişti. Buna bakacak olursak, Digitimes’ın iddiası biraz yersiz gibi duruyor. Ancak aynı şirket zamanında da “phablet” cihazların planları arasında olmadığını söylemişti, ancak şimdi baktığımızda Apple’ın ürün ailesi içinde iPhone 6 Plus’ın yer aldığını görüyoruz. Anlayacağınız, ne olacağı belli olmaz.

Apple’ın geçmişte aldığı bazı patentler arasında dokunmatik ekranlara sahip Mac’ler de tanımlanıyordu. Bu durum işletim sistemine dokunmatik ekran desteği getirilebileceği şeklinde yorumlanmıştı. Ayrıca Apple’ın OS X içinde Siri’ye daha fazla yer vermek için çalıştığı söyleniyor. Böylelikle bu işletim sistemiyle çalışan cihazlarda fare ve klavye kullanımına olan ihtiyacın azaltılması, tablete biraz daha yakın deneyimin sunulması mümkün olabilir.

Apple’ın bu ay içinde beklenen OS X 10.10 Yosemite’da masaüstü işletim sistemini iOS 8’e entegre edecek daha fazla özellik sunduğunu biliyoruz. Ancak bu iş en sonunda iki işletim sisteminin birleşmesi noktasına varır mı, orası henüz kesin değil.

İLGİLİ HABERLER