Teknoloji

iPad Pro’da Office kullanımı için Office 365 aboneliği gerekecek

office ipad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad-pro-office-365-250915

Microsoft bundan yaklaşık bir yıl kadar önce iPad ve iPhone sahiplerinin Office iOS yazılımını ücretsiz olarak kullanmasına imkan tanıyarak herkesi şaşırtmıştı. Böylelikle iPad veya iPhone’da doküman düzenlemek veya bunları bulutta depolamak için bir Office 365 aboneliğine ihtiyacınız olmuyor.

Ancak Apple’ın yakında piyasaya sunacağı daha büyük ekranlı yeni iPad Pro‘dan satın alıp orada dokümanlarınızı düzenlemek isterseniz, bunun için bir Office 365 aboneliği gerekecek.

Microsoft’un geçtiğimiz mart ayında büyük ekranlı tabletler için hayata geçirdiği yeni politika bunu gerektiriyor. Microsoft ücretsiz Office Mobile kullanımı için bir sınır getirdi ve boyutu 10.1 inç’ten büyük olan herhangi bir tablette ofis dokümanlarının düzenlenmesi için Office 365 aboneliği gerekli kılınıyor.

Söz konusu kısıtlama Microsoft’un Windows 10 Office Mobile uygulamaları ve Office’in Android versiyonlarını da kapsıyor. Microsoft’un Office iPad Pro kullanımını nasıl kısıtlayacağı bilinmiyor, ancak görünen o ki, Apple’ın büyük ekranlı yeni tabletinde doküman düzenleyeceklerin ayda 14,99 TL’lik ödemeler veya yıllık 149,99 TL karşılığında Office 365 aboneliği edinmeleri gerekecek.

İLGİLİ HABERLER