Teknoloji

iPad Pro Magic Keyboard’da tuş parlaklığı için yeni kısayol yolda

ipad pro magic keyboard

Apple, iPad’de klavye parlaklığını daha kolay değiştirmeyi sağlayacak bir yol üzerinde çalışıyor. 9to5Mac, iPadOS’e eklenecek yeni kod üzerinde yaptığı analizle bu sonuca vardı.

iPadOS 13.5.5 beta versiyonunda klavye kısayolları için bazı referanslar bulunuyor. Bu sayede klavyenin tuş arka aydınlatma parlaklığı değiştirilecek. Ayrıca iPad ekran parlaklığının da değişimi yapılabilecek.

Apple’ın yeni iPad Pro Magic Keyboard aksesuarı, iPad’i birçok işi için kullananlar için mükemmel bir çözüm niteliğini taşıyor. Ancak şirket, iPad klavye aksesuarlarına fonksiyon tuş satırı eklemiyor. Bu da klavye ile kullanımı tercih eden kullanıcılar için çeşitli kısayollardan yararlanmayı zorlaştırıyor. Şu anda iPad Pro ile birlikte Magic Keyboard’u kullananlar, klavyenin arka aydınlatma parlaklığını ayarlamak için Ayarlar uygulaması içinde gezinmek zorunda.

9to5Mac, beta yazılımında bu klavye kısayollarını gerçekten kullanma imkanı bulamamış. Belki iPadOS 13’ün gelecek sürümünde bu kontrolün çıktığını görebiliriz. Belki de bu özellik iPadOS 14’e kalabilir. En azından Apple’ın mevcut durumu beğenmediğini ve değiştirmek için çalıştığını anlıyoruz.

İLGİLİ HABERLER