Teknoloji

Apple sonbaharda M2 çipli iPad Pro çıkaracak

oled ipad pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın bu yılın eylül ve kasım ayları arasında, M2 çipli bir iPad Pro çıkarmayı planladığı söyleniyor. Şirket ile ilgili haberleriyle bilinen Mark Gurman, Power On adlı e-posta bülteninin en son sayısında bu iddiayı dile getirdi. Gurman, Apple’ın yeni nesil iPad Pro’lar için MagSafe şarj desteğini de içerecek büyük bir güncelleme yayınlamasını bekliyor.

Gurman’ın belirttiği gibi, Apple iPad Pro’ya en son 2018’de bir tasarım güncellemesi getirmişti. Bu güncelleme ile birlikte cihaz daha keskin ve düz kenarlara, ince ekran çerçevesine ve USB-C bağlantı noktasına sahip bir tasarımla sunulmuştu. Bu güncelleme, 10.5 inç iPad Pro‘nun 2017’de piyasaya sürülmesinden yaklaşık bir buçuk yıl sonra gelmişti.

Apple, M1 işlemcili iPad Pro’ları Mayıs 2021’de piyasaya sürmüştü. Bu yıl önceki yıllardakine benzer bir düzeni tekrarlama yolunda ilerlediğini söyleyebiliriz. Eylül ve Kasım 2022 arasında olacağı söylenen bir çıkış tarihi, Apple’ın yeni bir kapsamlı tasarım değişikliği getirmek için önceden olduğu gibi en fazla bir buçuk yıllık bir zaman aralığı vermiş olacağı anlamına geliyor.

Apple’ın bu ayın başlarında düzenlediği “Peek Performance” etkinliği sırasında şirket, en yeni iPad Air’ini sergiledi, ancak güncellenmiş bir iPad Pro modeli göstermedi. Geçen yıl Gurman, iPad Pro’nun kablosuz şarj ve camdan yapılmış bir arka panel ile geleceğini tahmin etmişti. 9to5Mac’ten gelen bu haber de söz konusu iddiayı doğruluyor, ancak sitenin kaynakları Apple’ın cam arka tasarımdan vazgeçmiş olabileceğini ve bunun yerine camdan yapılmış Apple logosuna sahip bir alüminyum arka yüzü tercih edebileceğini söylüyor.

Henüz Apple tarafından onaylanmadığı için sadece söylentilerle gündeme gelen M2 çipi hakkında da fazla bir bilgi yok. Gurman, çipin CPU’sunun öncekinden biraz daha hızlı olacağını ve aynı sekiz çekirdekli mimariyle geleceğini düşünüyor. Ayrıca Apple’ın M2’yi hem yeni iPad Pro’ya hem de bu yıl içinde piyasaya çıkacağı söylenen yeni 13 inç MacBook Pro, Mac Mini ve 24 inç iMac’e eklemesini bekliyor. Yeniden tasarlanan MacBook Air’e güç sağlayan bir M2 çipine ilişkin tahminler ise ikiye bölünmüş durumda. Gurman, bu cihazın söz konusu çipi içereceğini söylerken, Apple analisti Ming-Chi Kuo, M1 işlemciyle geleceğini öne sürüyor.

İLGİLİ HABERLER