Manşetler

iPad Pro yeni Magic Keyboard ile dizüstü bilgisayar görünümünü güçlendirecek

apple ipad pro magic keyboard

Apple’ın iPad Pro tasarımında 2024’te belirgin bir değişikliğe gideceğine dair iddialar daha önce gündeme gelmişti. Bloomberg’den Mark Gurman, Power On isimli bülteninin en son sayısında yenilenen tasarımla ilgili yeni detaylar paylaştı. Gurman’ın verdiği bilgiye göre; Apple, Magic Keyboard klavyenin tasarımını değiştirecek ve ilk kez bu aksesuarda ana malzeme olarak alüminyum kullanacak.

Bu değişiklikle birlikte Apple’ın Pro tableti biraz daha dizüstü bilgisayar hissiyatı verecek. Yeni Magic Keyboard kılıfta izleme dörtgeninin alanı da büyüyecek. Böylelikle kullanıcıların imleci hareket ettirmesi biraz daha kolaylaşacak.

Yeni Magic Keyboard’da tuşların hemen altında kalan bölge alüminyum ile kaplanacak. Kullanıcıların avuç içlerini dayadıkları bölgede alüminyumun tercih edilmesi ile Magic Keyboard’un hem daha üst sınıf bir görünüme kavuşması hem de daha dayanıklı bir yapıya bürünmesi gerekiyor. Dış tarafta ise mevcut Magic Keyboard’da olduğu gibi ana materyal yine kauçuk olacak.

Gurman’a göre, alüminyuma geçişten kaynaklanan ağırlık farkı “göz ardı edilebilir” seviyede kalacak. Apple’ın daha üst sınıf materyal kullanma tercihine bağlı olarak Magic Keyboard fiyatını artırıp artırmayacağı ise belirsizliğini koruyor. Hâlihazırda 11 inç modele uygun Magic Keyboard için 9701 TL ödemek gerekiyor. 12.9 inç modelin fiyatı ise 11084 TL.

2024 model iPad Pro OLED ekranla gelecek

Yeni Magic Keyboard, 2024 model iPad Pro ile birlikte çıkacak. Apple’ın 2024 model Pro tabletlerinde OLED ekrana yer vermesi bekleniyor. Eğer bu beklenti gerçekleşirse iPad ailesi için bir ilk gerçekleşmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER