Teknoloji

iPad Pro için 2022’de OLED ekran teknolojisine geçiş planlanıyor

ipad pro 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Gelecek nesil iPad Pro ile birlikte OLED ekranın geleceğine dair birçok dedikodu ortalıkta dolaşıyor. Buna rağmen söz konusu ekran teknolojisinin Apple’ın tabletlerine 2022 yılından önce gelmeyeceğine dair yeni bir haber var.

Bunun yerine cihazlarda Mini-LED ekranlara geçişle küçük bir yükseltme yapılacağı, bir yıl sona ise OLED’e tam kapsamlı bir geçişin yapılacağı söyleniyor. Söz konusu iddia SamMobile sitesinin bir kaynağına dayanıyor. Söz konusu kaynak Apple’ın, 2022 yılında iPad’lerin ekranlarında kullanılacak hibrit OLED panelleri üretme işini LG ve Samsung’a vereceğini dile getiriyor.

Samsung’un bu ekranları “Ultra Thin”, yani “Ultra İnce” paneller olarak adlandırdığı söyleniyor. LG ise tercihini “Gelişmiş İnce OLED” teknolojisinden yana kullanacak. Bu ekran teknolojisiyle normal OLED ekranlarından daha ince ekranlar üretileceği söyleniyor. Bu tekniğin özünde esnek bir film tabakasını sağlam bir camla birleştirerek daha ince OLED paneller oluşturmak bulunuyor.

OLED daha yüksek fiyatlı iPad Pro serisine özel olabilir

Buradaki soru, Apple’ın bu güncelleme için beklemek yerine neden kısıtlı bir zaman penceresi içinde hareket etmeyi tercih ettiği oluyor. Eğer haberler doğru çıkarsa, Apple’ın bir ekran teknolojisinden diğerine bu kadar kısa sürede geçiş yapması da şaşırtıcı olacaktır.

Bununla birlikte Mini-LED’in, saf OLED olmamasına rağmen şu anda iPad’lerde kullanılan mevcut LED teknolojilerine göre ciddi bir güncellemeyi temsil ettiği söylenebilir. iPhone 12 serisinde OLED’e geçiş tamamen yapıldığı için Apple’ın aynı dönüşümü iPad serisinde de gerçekleştirmesi mantıklı olacaktır.

Yine de Apple, şu anda iPad’lerde kullandığı ekran teknolojisini tamamen bir kenara bırakmayabilir. Gelecekte de daha ucuz iPad modellerinde LED ya da Mini LED teknolojisini, daha pahalı ürünlerde ise OLED’i görebiliriz.

Şimdiye kadar net olan tek şeyin, gelecekteki iPad modellerinin ekran teknolojisi hakkında hâlâ bilmediğimiz çok şeyin olduğudur. Elbette, OLED’in daha sonra değil daha erken ortaya çıkacağı oldukça kesin, ancak zaman çizelgesi hâlen yoruma açık görünüyor.

İLGİLİ HABERLER