Teknoloji

iPad Pro için kablosuz şarj desteği iddiası

ipad pro

Apple önümüzdeki yıl kablosuz şarj desteğine sahip bir iPad Pro çıkarabilir. Bloomberg’de Mark Gurman imzasıyla yayınlanan habere göre, teknoloji devi hâlihazırda iPad’in yeni Pro ve mini versiyonları üzerinde çalışıyor. Apple’ın iPad Pro’nun alüminyum kasasını cam bir arka panelle değiştireceği ve böylelikle kablosuz şarj desteğini mümkün kılacağı belirtiliyor.

Apple akıllı telefonlarında da cam arka panelden alüminyuma geçmiş, daha sonrasında ise kablosuz şarj desteği için yine cam arka panele dönmüştü. Şirket bu konudaki son değişikliği iPhone 8 serisiyle yapmıştı.

Yeni iPad mini’de ise ekran çerçevesinin küçültüleceği ve ana ekran tuşunun kaldırılacağı söyleniyor. Bu modelin 2021 bitmeden piyasaya çıkabileceği belirtiliyor. Eğer bu iddia gerçekleşirse, iPad mini’nin tasarımında altı yılın ardından ilk kez değişiklik yapılmış olacak.

Habere göre, Apple iPad Pro için bir MagSafe sistemini de test ediyor. Yeni iPad Pro’da ters kablosuz şarj özelliğinin bulunabileceği de belirtiliyor. Bu özellik sayesinde yeni iPad Pro’yu kullanarak diğer Apple cihazlarını şarj etmek de mümkün olabilecek. Apple’ın ters kablosuz şarj teknolojisi üzerinde yıllardır çalıştığı biliniyor. Hem iPhone 11 hem de iPhone 12 serilerinde bu özelliğin bulunabileceği de iddia edilmişti.

Gurman haberinde Apple’ın giriş seviyesinde konumlanabilecek yeni bir iPad üzerinde çalıştığı ve bu tabletin de 2021 bitmeden piyasaya sürülebileceği bilgisi yer alıyor. Gurman, AirPower‘ı iptal eden Apple’ın kablosuz şarj aygıtı üzerinde çalışmaktan vazgeçmediğini de belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER