Teknoloji

Yeni iPad Pro modellerinin bükülme direncini gösteren videolar geldi

ipad pro bükülme testi

Türkiye’de de satışa sunulmalarının ardından, ince tasarımlarıyla öne çıkan yeni iPad Pro ve iPad Air modelleri kullanıcılar tarafından büyük bir merakla bekleniyor. M4 işlemcisi ile güçlendirilmiş olan bu cihazlar, yüksek performansları ile dikkat çekerken, aynı zamanda ince yapıları sebebiyle bükülme ve dayanıklılık konularında soru işaretleri oluşturuyordu.

Bükülme konusunda iPad Pro nasıl bir performans sergiliyor?

İnce gövdelerine rağmen, iPad Pro modellerinin her iki versiyonu da aşırı zorlanma durumlarında bile beklenenden daha iyi bir dayanıklılık sergileyebiliyor. Özellikle 11 inç modelin, 13 inç modeline oranla bükülmeye karşı daha dayanıklı olduğu görülse de, Apple yetkilileri her iki cihazın da ek koruma amaçlı kaliteli kılıflar ile kullanılmasını öneriyor. Zira, bükülme testleri esnasında tabletlerin üst ve alt kısımlarında dikey açıda kırılmalar meydana gelebiliyor. Ancak bu kırılmalar sonrasında dahi, cihazların işlevselliğinin korunduğunu ve sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam ettiği belirtiliyor.

Jerry Rig Everything tarafından da 13 inç iPad Pro için bir bükülme testi yapıldı. Cihaz, önemli derecede yük altında bükülmeye maruz kalsa da, ince gövdesine göre beklenenden daha iyi bir direnç gösteriyor.

Apple’ın donanım mühendisliğinden sorumlu başkan yardımcısı John Ternus, yeni iPad Pro’nun piyasadaki en ince ve hafif tablet olma iddiasına dikkat çekiyor. Ternus, cihazın Ultra Retina XDR ekranının yanı sıra M4 çipin sağladığı üstün performans ve yepyeni aksesuar desteğiyle, iPad Pro’nun piyasadaki en gelişmiş tablet olduğunu ifade ediyor. Ayrıca Apple’ın ürün pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Bob Borchers, iPad Air’in performansı, taşınabilirliği ve çok yönlülüğü sayesinde geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından tercih edildiğini ve bugün iPad Air’in her zamankinden daha güçlü ve daha çok yönlü olduğunu ekliyor.

Yapılan bükülme testleri ve Apple yetkililerinin açıklamaları göz önünde bulundurulduğu zaman, yeni iPad Pro modellerinin tasarım ve performans anlamında piyasada önemli bir yer edineceği kesin. İnce yapılarına rağmen sundukları dayanıklılık ve üstün performans ile teknoloji tutkunlarının beğenisini toplamayı başaran bu cihazlar, Apple’ın yenilikçi yaklaşımının ve mühendislik başarısının bir göstergesi olarak öne çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER