Teknoloji

iPad Pro’nun işlemcisini yükseltme seçeneği var

ipad pro

Apple’ın salı günü düzenlediği etkinlikte bahsetmediği, iPad Pro için yeni duyurulan bir yükseltme seçeneği keşfedildi. 256 GB veya 512 GB yerine 1 TB ya da 2 TB versiyonunu seçmek isteyen kullanıcılar daha fazla ödüyor. Ancak sadece RAM miktarını iki katına çıkarmakla kalmıyor, aynı zamanda dokuz çekirdekli M4 çipi on çekirdekli bir versiyona yükseltiyor.

Apple’ın geçmişte, bir tablette hangi seçenekleri seçerseniz seçin, her konfigürasyonda aynı çipi aldığınız biliniyordu. Ancak bu sefer, Apple sadece depolama artışlarıyla RAM yükseltmelerini bağdaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda işlemci hızında da bir artış sağlıyor. RAM miktarı 8GB’dan 16GB’a çıkıyor ve kullanıcılar, düşük model seçeneklerinde bulunmayan 100 dolarlık anti-parlama nanotekstür camı satın alma şansına da sahip oluyorlar.

iPad Pro’da yüksek depolama seviyeleri en iyi performansı sunuyor

Gerçekçi olmak gerekirse, 256GB ve 512GB depolama seviyelerinde kalarak da çok fazla işlem gücünden feragat etmiş olmazsınız. Her iki çip versiyonu da 10 çekirdekli GPU, 120GB/s bellek bant genişliği sunuyor ve donanım hızlandırmalı ışın izleme desteğine sahip. Altı verimlilik çekirdeği, daha az talepkar, günlük tablet görevlerini idare etmek için tasarlanmış, bu yüzden normal kullanımda büyük bir fark hissetmek zor olabilir.

ipad pro m4

Yeni alüminyum Magic Keyboard, tableti özellikle üstteki fonksiyon tuşlarıyla daha çok bir laptop’a benzetiyor. Apple’ın iPads için tanıttığı Final Cut Pro ve Logic Pro gibi özellikler gerçekten güçlü bir işlemci gerektiriyor gibi görünüyor.

Apple’ın “Pro” MacBook’ları ve daha yüksek seviye masaüstü makineleri gibi, çoğu kullanıcı bu yeni tabletlerin gücüne ihtiyaç duyacak bir durum bulmakta zorlanabilir. Yeni iPad Pro’ya geçiş konusunda hâlâ ikna olmayanlar için, OLED ekran ve Apple Pencil Pro yenilikleri ile birlikte, bu yeni tabletler şimdi, sadece teknik özelliklerde bir artıştan daha fazlasını sunuyor gibi görünüyor.

Bu küçük detay, iPad Pro’nun işlemci ve donanım kapasitesini artırarak kullanıcılarına daha üstün bir performans sunmayı amaçlıyor. Böylece, en zorlu uygulamalar ve yazılımlar bile rahatlıkla çalıştırılabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER