Teknoloji

Üç kameralı yeni iPad Pro böyle görünebilir

ipad pro

Apple geçtiğimiz hafta tanıttığı iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max‘te üç arka kameraya yer vermişti. Cupertino merkezli şirket, bu kamera sistemini yeni iPad Pro için de kullanmayı planlıyor gibi görünüyor.

Üç arka kameralı iPad’e dair ilk dedikodular, geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Sonny Dickson, üç arka kameralı iPad Pro’nun nasıl görünebileceği hakkında fikir veren ilk görselleri paylaştı. Apple’ın yeni iPad Pro’nun duyurusunu ekim ayında bir etkinlik düzenleyerek yapması bekleniyor.

Yeni iPad Pro’nun arkasındaki kamera sisteminin iPhone 11 Pro’da bulunan kamera sistemine fazlasıyla benzeyeceği görülüyor. Dickson, fotoğraftaki cihazın nihai tasarım üzerinden hazırlanan bir maket olduğunu belirtti. Dickson daha önce de iPhone 11 için hazırlanan kılıf taslaklarını paylaşarak tasarım konusunda önemli ipuçları vermişti.

iPad Pro kamera bakımından iPhone’un gerisinde kalmayacak

Apple’ın iPad Pro’nun kameralarını yenilemesi durumunda şirket tabletleri ve telefonları arasındaki kamera farkını önemli ölçüde kapatmış olacak. Mevcut iPad Pro’larda Apple’ın iPhone XR’da kullandığı kamera sistemi yer alıyor. iPhone 11 Pro’daki sistemin iPad Pro’ya yerleştirilmesi durumunda tabletle 4K video kaydetmek ve doğrudan cihaz üzerinde düzenlemek mümkün olacak.

ipad proYeni iPad Pro modelleriyle ilgili olarak etrafta pek fazla dedikodu dolaşmıyor. Ancak Apple’ın tabletlerinde de daha hızlı işlemci ve daha iyi kamera sunmaya başlayabileceği iddiası daha önce gündeme gelmişti. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max’in tanıtımının ardından yeni iPad Pro’yla ilgili dedikoduların da artması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER