Manşetler

iPad Pro Apple online mağazada satışta

ipad-pro-111115

Apple eylül ayında duyurusunu gerçekleştirdiği iPad Pro’nun piyasaya çıkış tarihi olarak bu hafta başında 11 Kasım gününü, yani bugünü işaret etmişti. Beklenen gün geldi ve iPad Pro bugün itibarıyla, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40 ülkede Apple.com.tr online mağazası üzerinde satışa sunuldu.

Apple, iPad Pro ile birlikte iPad Pro için özel olarak üretilen Apple Pencil dijital ekran kalemi ve Smart Keyboard klavyeli kılıfı da Apple.com.tr veya Apple Store uygulaması üzerinden satılıyor. Apple, bu hafta başında yaptığı duyuruda iPad Pro’nun Apple mağazalarına, yetkili satıcılara ve mobil operatörlere bu hafta içinde geleceğini kaydetmişti.

Apple, iPad Pro’nun gümüş, uzay grisi ve altın renk seçenekli modellerini satıyor. 32 GB Wi-Fi özellikli iPad Pro 2999 TL, 128 GB Wi-Fi özellikli iPad Pro 3599 TL ve 128 GB Wi-Fi + Hücresel özellikli iPad Pro da 4099 TL’lik fiyat etiketi taşıyor.

ipad-pro-fiyatlar-111115

iPad Pro satın almak isteyenler için şu an için gönderim süresi 1 gün olarak biliniyor. Talebe göre gönderim süresinin uzaması durumu söz konusu olabilir.

Apple, iPad Pro için iki opsiyonel aksesuarı da sunuyor. Apple’ın ilk dijital kalemi olan Apple Pencil 379 TL’lik Türkiye satış fiyatına sahip. Bu aksesuarın çalışması için iPad Pro gerekiyor. Ayrıca Smart Keyboard adını taşıyan, iPad Pro’nun yeni Smart Connector portuna bağlanarak Bluetooth veya pil gereksinimini ortadan kaldıran fiziksel klavyeli kapak da 649 TL’lik fiyat etiketiyle Apple.com.tr ve Apple Store uygulaması üzerinden satışa sunulmuş durumda.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad Pro Apple?ın yeni bir post-PC dönemi açma girişimi mi?

12.9 inç Retina ekranı ve Apple Pencil, Smart Keyboard gibi aksesuarlara sunduğu desteğe ek olarak, iPad Pro Apple’ın dört adet dahili hoparlör barındıran ilk tableti olma özelliğini taşıyor. Yeni A9X çip ve üçüncü taraf aksesuarlarla da kullanılabilecek Smart Connector bağlantı portu da iPad Pro’nun diğer önde gelen teknik özellikleri arasında yer alıyor.

iPad Pro uzay grisi, gümüş ve altın olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle sunuluyor. Apple Pencil sahip olduğu dahili Lightning konnektörü sayesinde iPad Pro’nun Lightning portu üzerinden şarj edilebiliyor. Smart Keyboard ise kömür grisi renkle geliyor. Eğer fiziksel klavye sevenlerden değilseniz, iPad Pro’ya özel Smart Cover 219 TL’ye, yine iPad Pro’ya özel silikon kılıf da 279 TL’ye satılıyor.

iPad Pro aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 40 ülkede satışa sunuluyor. iPad Pro’nun çıkışıyla birlikte Apple’ın 12.9 inç iPad Pro, 9.7 inç iPad Air 2 ve 7.9 inç iPad mini 4 olmak üzere farklı ekran büyüklüklerine sahip üç tablet sınıfı bulunmuş oluyor.

İLGİLİ HABERLER