Teknoloji

iPad Pro 3 önümüzdeki yılın başında A11X Bionic işlemciyle gelebilir

ios 12.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad pro 3Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone X, performansıyla pek çok kişiyi etkilemeyi başarmıştı. Dedikodulara göre, Cupertino merkezli şirket performans bakımından iPhone X’un önüne geçecek bir cihaz üzerinde çalışıyor. Bu cihazın önümüzdeki yılın başlarında tanıtılacak iPad Pro 3 olacağı iddia ediliyor.

Apple’ın en yeni tabletinde sekiz çekirdekli A11X Bionic işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Bu işlemcinin gücü sayesinde yeni iPad’in performans bakımından hem iPhone X’u hem de 10.5 inç iPad Pro’yu geçmesi bekleniyor. iPhone X’da altı çekirdekli A11 Bionic, iPad Pro 10.5’te ise A10X Fusion işlemci bulunuyor.

Apple’ın yeni işlemcisinde 3 adet yüksek güçlü “Monsoon” ve 5 adet enerji verimliliğine sahip “Mistral” çekirdeğinin yer alması bekleniyor. A11 Bionic’te ise söz konusu paylaşım 4 Monsoon ve 4 Mistral şeklinde.

Tayvan kaynaklı haberlere göre, A11X Bionic 7 nm. mimarisiyle üretilecek. A11 Bionic ise 10 nm. mimarisiyle üretiliyor. Mimari değişikliği ise yeni yonganın daha verimli olabileceğini gösteriyor.

A11X Bionic’e M11 adını taşıyan bir hareket işlemcisinin eşlik edeceği de beklentiler arasında yer alıyor. Yapay zekâ görevlerini ise nöral işlemci biriminin yerine getirileceği belirtiliyor. Nöral işlemci biriminin varlığı, yeni iPad Pro’da Face ID sisteminin kullanılması ihtimalini de artırıyor.

iPad Pro 3 önümüzdeki mart veya nisan ayında tanıtılabilir

Apple’ın yeni işlemcisinin 2018’in ilk çeyreğinin sonunda veya ikinci çeyreğinin başında tanıtılabileceği belirtiliyor. İşaret edilen bu zaman dilimleri, iPad Pro 3 tanıtımının önümüzdeki mart ayının sonunda ya da nisan ayının başında gerçekleştirilebileceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER