Teknoloji

iPad Pro için 2024 büyük değişim yılı olacak

ipad pro 11
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

iPad Pro serisi son zamanlarda küçük revizyonlardan geçse de, mevcut tasarım diline geçiş yapılan 2018’den bu yana pek fazla değişmemişti. Yeni bir habere göre, Apple önümüzdeki yıl Pro serisi tabletleri için kapsamlı bir değişime hazırlanıyor. Söz konusu iddiayı Bloomberg’den Mark Gurman gündeme getirdi.

Gurman’a göre, 2023 iPad modelleri için sakin bir yıl olacak. Pro modeller için kayda değer bir şey beklenmediğini belirten tecrübeli gazeteci; giriş seviyesi iPad, iPad mini veya iPad Air’de de büyük değişimlerin öngörülmediğini dile getirdi.

iPad’lerde heyecan verici değişimler için 2024’ü beklemek gerekiyor. Gurman’a göre, Apple Pro modeller için kapsamlı yenilikler planlıyor. Bu kapsamlı yenilikler arasında yeni tasarımın ve OLED ekranın bulunacağı belirtiliyor. OLED ekranın seri için bir ilk olacağını belirtmekte fayda var.

Yeni iPad Pro’nun nasıl görüneceği konusunda farklı söylentiler mevcut. Bunlardan biri şirketin alüminyum kasadan cam arka panele geçiş yapacağı yönünde. Şirketin iPhone’larda kullandığı MagSafe teknolojisini tabletlerine getirmeyi planladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti.

iPad Pro için 14 veya 16 inç ekran seçeneği sunulabilir

Apple’ın Pro tabletinde 2024 itibarıyla OLED ekranlara geçiş yapabileceği iddiası daha önce de duyulmuştu. Analist Ross Young, şirketin 2024’te hem Pro tabletinde hem de MacBook Air’de OLED ekran kullanabileceğini belirtmişti.

Apple’ın iPad Pro ailesine 14 veya 16 inç ekranlı seçenekler ekleyebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu iddianın yeni tasarımla birlikte gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER