Teknoloji

iPad Pro 2022’de kablosuz şarj desteğiyle yenilenecek

apple ipad pro magic keyboard

Apple 2017’den bu yana her yıl yeni bir giriş seviyesi iPad çıkarıyor. 5. nesil ile başlayan bu süreçte 9. nesile ulaşılmış durumda. 2022’de de bu geleneği sürdürecek olan Apple, iPad Pro ve iPad Air’i de yenileyecek.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın haberine göre, Apple’ın 2022 model giriş seviyesi iPad’inde A13 Bionic işlemci bulunacak. Bu da tabletin iPhone 13 serisinden iki nesil aşağıda olacağı anlamına geliyor. Apple’ın tabletin tasarımını da iPad Air’e yaklaştırabileceği söyleniyor.

iPad Air cephesinde ise OLED panelli versiyondan vazgeçildiği iddiası daha önce gündeme gelmişti. Dolayısıyla iPad Air’de en azından bir nesil daha LCD panel bulunması bekleniyor. Mini LED’e geçiş ise beklenmiyor.

Mevcut iPad Air’de A14 işlemci bulunuyor. iPad mini ise A15 ile yenilenmişti. Center Stage özellikli ultra geniş açılı ön kamera da iPad mini’ye eklenmişti. Gurman’a göre, iPad Air de kamera ve işlemci bakımından iPad mini’yle aynı noktaya gelecek.

İşlemcinin A15 veya A16 olması muhtemel görünüyor. Apple’ın bu konudaki kararını ise çiplerin bulunabilirliği etkileyeceğe benziyor. Şirketin bir süre önce iPhone 13 üretimini artırmak için iPad mini üretiminde kapasiteyi düşürdüğüne dair haberler gündeme gelmişti.

iPad Pro cephesinde ise en önemli yenilik ise kablosuz şarj desteği olacak gibi görünüyor. OLED ekran konusunda iddialar da gündeme gelse de, Gurman’ın paylaşımında bu konuya değinilmiyor. iPad Pro’nun Apple’ın M serisi işlemcisiyle yenilenmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER