Teknoloji

Çentikli ekranın bir sonraki durağı 2022 model iPad Pro olabilir

ipad pro 2022

Apple, iPhone X ile birlikte çentiği ilk kez ortaya çıkardığında, tüketici elektroniği endüstrisi daha yüksek bir ekran-gövde oranına doğru ilerliyordu. iPhone’lar bugün hâlâ çentikli ekran tasarımına sahip ve Apple, FaceID’yi olmasa da, çentiği yeni MacBook Pro’ya getirdi. Şimdi, şirket tüm ürün grubuna çentiği getirerek bunu bir pazarlama simgesi yapmak istiyor gibi görünüyor. Bir çentikle geleceği söylenen bir sonraki cihaz iPad Pro olabilir.

Çinli web sitesi MyDrivers tarafından paylaşılan yeni görüntülere göre, iPad Pro 2022 bir çentik ile birlikte gelebilir. Sonuç olarak, FaceID sistemi ve ön kamera ile bir çentik barındıracak şekilde eğimli olan üst kısım hariç, her tarafta daha ince ekran çerçevelerini görmeyi bekleyebiliriz. Taslak görüntülere bakarsanız çentik, iPhone 13 serisinin yanı sıra M1 Pro ve M1 Max çipli MacBook Pro serisinde bulunandan daha ince gibi görünüyor.

Habere göre, 2022 model iPad Pro’nun 11 inç ve 12.9 inç modellerde gelmesi bekleniyor. Bunlar, çift katmanlı OLED teknolojisine sahip LTPO OLED ekranlara sahip olabilir. Ayrıca haberde, şirketin iPad Pro modellerinde daha iyi dayanıklılık ve çizilmeye karşı direnç için için titanyum alaşımı kullanmaya çalıştığı da iddia ediliyor.

Dizüstü bilgisayarların ve akıllı telefonların aksine, kullanıcıların avuçlarını veya baş parmaklarını tabletlerin yan çerçevelerine dayadıklarını ve bu şekilde kullandıklaırnı belirtmekte fayda var. Bu nedenle, yazılım tarafında avuç içi engelleme özelliği zayıfsa, yan çerçeveleri küçültmek iyi bir fikir olmayabilir. Apple’ın bu hususu da dikkate alacağını tahmin ediyoruz.

İLGİLİ HABERLER