Teknoloji

Apple OLED ekranlı iPad Pro çıkarmayı planlıyor

ipad pro 11

Apple’ın 2021’in ilk yarısında mini LED ekranlı bir iPad çıkarmayı planladığına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Cupertino merkezli şirketin iPad’le ilgili planları bununla sınırlı kalmayacak gibi görünüyor. İddiaya göre, Apple yılın ikinci yarısında OLED ekranlı bir iPad Pro çıkaracak. Bu OLED ekranlar Samsung ve LG tarafından üretilecek.

Söz konusu iddia, The Elec sitesi tarafından gündeme getirildi. Haberde Apple’ın 2021’in ilk yarısında mini LED ekranlı iPad çıkarma planından da vazgeçmediğinin altı çizildi. OLED panelin sadece iPad Pro’larda kullanılacağı belirtilirken; Samsung’un Apple’ın siparişleri için Güney Kore’nin Asan şehrindeki fabrikasını yenilediği ifade edildi.

OLED iPad ekranlarının yanmayı ve parlaklık kaybını engelleyecek standartlar çerçevesinde üretileceği belirtiliyor. Böylelikle panellerin ömrünün de uzaması hedefleniyor. Samsung’un Apple’ın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla OLED üretim hattına özel bir çember de eklediği konuşuluyor.

OLED ekranlı ilk iPad Pro’yla ne zaman tanışılacağı konusunda şu an için kesin bir şey söylemek mümkün değil. Apple’ın iPad Pro serisine önümüzdeki yıl itibarıyla 5G desteği de ekleyebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER