Teknoloji

iPad Pro 2020 dedikoduları ile hazırlanmış taslak resimleri görün

ipad pro 2020
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2020 model iPad Pro çiftinin birkaç ay sonra resmiyet kazanmasını bekliyoruz. Bugün sızan bir dizi üç boyutlu çizim sayesinde gelecek nesil iPad Pro’ların neye benzeyeceğine dair önemli ipuçları elde ediyoruz.

İnternette ve sosyal medyada rastlanan çeşitli sızıntılara göre hazırlanan çizimlerde iki farklı boyutta iPad Pro tabletlerini görüyoruz. Her ikisinin de arkasında üç lensli kamera grubu var. Aynı zamanda büyük bir LED flaşı da görüyoruz. Kamera sistemi iPhone’unkinden farksız görünüyor ve aynı işlevleri sunabilir. Bir nokta ise bilinmiyor;  iPad’lerin arkası yine alüminyumdan mı yapılacak, yoksa cam ile yeni bir yaklaşım mı sergilenecek?

Sızıntılar OnLeaks olarak da bilinen, ünlü sızıntı kaynaklarından olan Steve H. McFly tarafından temin ediliyor. Bu bilinen sızıntı kaynağı genellikle cihazların CAD görüntülerini tanıtımdan önce yayınlamasıyla biliniyor. Detaylar da çoğunlukla aksesuar üreticilerinden alınıyor. Bu gruptakiler genellikle yüksek profilli ürünlerin tasarımlarını önceden biliyor. Bu da tasarım konusunda onlardan önemli bilgiler alınmasını sağlıyor.

Burada iki farklı iPad Pro modeli görünüyor. Her ikisi de şu anda piyasada olan üst sınıf iPad cihazlarıyla benzer görünüme sahip. Kamera grubu ise iPhone 11 Pro’dakiyle neredeyse tamamen aynı görünüyor.

Çizimlerin birinde alüminyum arka yüzey, diğerinde de cam arka yüzey görülüyor. Camın seçilmesi durumunda kullanım ve taşımada biraz daha dikkatli olmak gerekebilir. Çünkü cam, metal veya plastik arka yüzlü bir tablete göre daha hassas olacaktır.

https://twitter.com/OnLeaks/status/1210540028818067457

Sızan bilgilere göre, iPad Pro 2020 tabletlerin de 12.9 inç ve 11 inç ekranlı versiyonları olacak. Küçük tabletin boyutlarının 248 x 178.6 x 5.9 mm olacağı belirtiliyor. Kamera çıkıntısı nedeniyle 1.9 milimetreyi de kalınlığa ekleyebiliriz.

ipad pro 2020 cam

Yukarıda cam arka yüzlü tasarımı, aşağıda ise metal arka yüzlü tasarımı görebilirsiniz. Belli bir uzaklıktan bakıldığında her iki cihaz da aynı görünecektir. Fark ise işlevsellikte ve dayanıklılıkta ortaya çıkacaktır.

ipad pro 2020 metal

Çizimlerde USB-C portunu ve bunların her iki yanına yerleştirilmiş hoparlör ızgaralarını görüyoruz. Kamera çıkıntısının hemen kenarına gelecek şekilde bir çift ses düğmesi var. Arkada ise Smart Connector görülüyor. Tüm kenarlar da düz olacak şekilde tasarlanmış, köşeler ise kavisli görünüyor.

Aslına bakarsanız, yeni iPad Pro’lar tasarım açısından ufak tefek farklar dışında seleflerinden çok farklı olmayacak gibi görünüyor. Yeni tabletlerin en erken Mart 2020’de tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER