Teknoloji

iPad Pro 2018 iPhone X’un en çekici özelliğini alacak

Son aylarda yakında çıkışı beklenen iPad Pro ile ilgili dedikodular iyice arttı. Şimdi de 2018 model profesyonel kullanım odaklı tabletin büyük bir iPhone X görünümüne sahip olacağına dair ipuçları ortaya çıktı.

iPhone X’a kadar tüm iPhone ve iPad’lerin ekranları dik kenarlara sahipti. Ancak iPhone X ile birlikte köşeleri yuvarlatılmış ekranla bir Apple mobil cihazında ilk kez tanışmış olduk. En son iOS 12 geliştirici beta sürümünü didikleyen 9to5Mac, kullanıcı arayüzünün köşelerinin yuvarlatıldığı bir görsel unsura rastlamış. Bu, “J3XX” şeklinde bir kod adını da işaret ediyormuş. Bunun, 2018 model iPad Pro ile ilgili olduğu düşünülüyor.

Bu durum iPad Pro 2018 model tabletin iPhone X’un tasarımının izlerini takip edeceğine yönelik güçlü bir işaret sayılır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, iPhone X’un 5.8 inç ekranının köşeleri dik değil, yuvarlatılmış köşelere sahip.

Daha önce de iPad Pro’nun yeni modelinin Face ID desteğine sahip olacağı şeklinde haberler çıkmıştı. Bu son kullanıcı arayüzü gösterimiyle birlikte değerlendirildiğinde, bu yılın “Pro” tablet modelinde muhtemelen Ana ekran düğmesi olmayacak. Aynı zamanda ekran çerçevesi daha da daraltılacak.

ipad pro 2018

Bu dedikoduyu destekleyen başka ipuçları da 9to5Mac tarafından ortaya çıkarıldı. Pil kullanımı bölümünde yer alan iki küçük ikon da tasarım tarafındaki beklentileri destekliyor. Küçük ikonlara detaylı biçimde bakıldığında üstünde Ana ekran düğmesi ve kalın ekran çerçevesi görünen iPad simgesinin yanında düğme barındırmayan ve ekran çerçevesi epey dar bir tablet simgesi dikkat çekiyor.

Sonbaharda tanıtılacak 2018 model iPhone’larla aynı zamanda gelecek nesil iPad Pro’ların da duyurulmasını bekliyoruz. O zamana kadar karşılaşacağımız en son haberleri ve dedikoduları da Teknoblog’da aktarmaya devam edeceğiz.

İLGİLİ HABERLER