Teknoloji

iPad Pro 2 mayıs ayından önce tanıtılmayabilir

ipad pro 2Apple’ın iPad ailesini ilkbaharda yenileyeceğine dair dedikodular uzun süredir etrafta dolaşıyor. Cupertino merkezli şirketin 12.9 inç ekranlı iPad Pro 2 ve 10.5 inç ekranlı yeni modeli mart ayında duyurabileceği konuşuluyor. 9.7 ve 7.9 inç ekranlı yeni iPad modellerinin de aynı zamanda tanıtılması bekleniyor. Bu modellerin hangi seriye dahil edileceği ise henüz bilinmiyor.

DigiTimes’ta yer alan habere göre, Apple’ın yeni iPad’leri mayıs ya da hazirandan önce gözler önüne çıkmayabilir. Haber, Apple’ın tedarik zincirindeki kaynaklara dayandırılıyor.

Apple’ın erteleme kararının iPad’in bileşen tedarikçilerinin ve üreticileri Foxconn ve TPK’nın ilk çeyrek sonuçlarını etkileyeceği de gelen haberler arasında yer alıyor. Ancak Apple’ın ikinci çeyrekte tablet üretiminde gaza basmasıyla birlikte hem bileşen tedarikçilerinin hem de üreticilerin ayağa kalkması bekleniyor.

iPad Pro 2 ile birlikte yeni iPad Air de tanıtılabilir

Apple, iPad Air ailesini de uzun süredir yenilemiyor. iPad Air 2, 2014’ün sonunda tanıtılmıştı. 9.7 inç iPad Pro ise geçtiğimiz yıl tanıtılmıştı. Apple’ın bu yıl iPad Pro 2 ile birlikte iPad Air 3’ü de tanıtabileceği ve daha uygun fiyatlı bir alternatif sunabileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER