Teknoloji

iPad Pro 12.9 taslağı çentiksiz ekranı ve simetrik çerçeveyi gösteriyor – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Her yeni üst sınıf akıllı telefonun öncesinde bu telefonun tasarımının nasıl olacağını işaret eden çeşitli taslak fotoğraflarla karşılaşıyoruz. Bu seferki konumuz ise bir akıllı telefon ile değil, bir tablet ile ilgili. Söz konusu tabletler olduğunda, hiçbir tablet iPad kadar yüksek profilli değildir. Mevzu iPad Pro‘lar olduğunda ise iş biraz daha ciddileşir. Apple‘ın gelecek hafta gerçekleştireceği iPhone etkinliğinden önce, gelecek nesil 12.9 inç iPad Pro‘nun neye benzeyeceğini işaret eden bazı fotoğraflar ortaya çıktı.

Hiç şaşırtmıyor ki, OnLeaks‘in dikkat çektiği bu fotoğraflar MySmartPrice tarafından üç boyutlu, yüksek çözünürlüklü üç boyutlu fotoğraflara dönüştürülmüş. Görüntüler daha önce duyduklarımız ve gördüklerimiz doğrultusunda hazırlanmış. Yine de, iPad Pro fanatiklerinin gelecek hafta nelerle karşılaşabileceklerini gösteriyor. Çentikli ekranı sevmeyenlerin içi rahat edebilir gibi görünüyor.

Fotoğraflara bakıldığında herhangi bir çentik göze çarpmıyor. Aslına bakarsanız, iPad Pro’nun da kimlik doğrulama sistemi olarak sadece Face ID‘yi barındırması bekleniyor. Ancak Face ID için illâ ki ekranda bir çentik açılması gerekmiyor. Ne var ki, bundan dolayı iPad Pro 12.9‘un ekranının etrafında hâlâ dikkate değer miktarda çerçeve alanının bulunduğunu görüyoruz. Neyse ki, bunlar her kenarda eşit görünüyor. Böylelikle iPhone X’dakine göre daha dengeli bir görünüm elde ediliyor.

iPad Pro’nun çizimlerinde dikkat çeken küçük bir ayrıntı ise iPhone’un anten çizgilerinin benzerinin kullanılmış olması oluyor. Smart Connector‘un yeri ise arka yüzeye, şarj portunun hemen üstüne taşınmış gibi görünüyor. Ses tuşlarıyla aynı tarafta ikinci bir tuş görünüyor. OnLeaks de bunun ne olduğunu çözememiş.

Yeni Smart Connector konumu biraz tartışmalı olacak gibi görünüyor. Bu şekilde yerleşim iPad Pro’nun bir klavyeye bağlandığında düşey konumda kullanılmasını gerektirebilir. Apple, Face ID’nin düzgün biçimde çalışması için böyle bir tercih yapmış olabilir. Ancak iPad Pro’nun dizüstü bilgisayarların yerini alacak bir cihaz olarak konumlandırıldığını düşününce, ekranı yatay biçimde kullanmanın ne kadar önemli olduğunu belirtmemize gerek yok.

iPad Pro’nun yenilenmiş versiyonlarının 12 Eylül’deki etkinlikte üç yeni iPhone ve Apple Watch 4 ile birlikte tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER