Teknoloji

iPad Pro 11 2022’de Mini LED ekran ile yenilenecek

ipad pro 11

Apple’ın önümüzdeki yıl 11 inç Mini LED ekranlı bir iPad Pro çıkaracağı söyleniyor. Şirket söz konusu ekran teknolojisini bu yıl 12.9 inç iPad Pro’ya getirmişti. Apple’ın yeni planıyla ilgili bilgileri ünlü analist Ming-Chi Kuo paylaştı.

Cupertino merkezli şirket, iPad Pro’larını bu yıl M1 işlemcisiyle yenilemişti. Ancak şirket Mini LED paneli sadece 12.9 inç ekranlı modele yerleştirmişti. Yeni bir ekran teknolojisi olan Mini LED’de binlerce küçük LED ile lokal karartma bölgeleri oluşturuluyor ve böylelikle daha iyi bir kontrast ve HDR performansı elde ediliyor. 12.9 inç iPad Pro’da 2500 lokal karartma bölgesi bulunuyor.

Kuo, Apple’ın MacBook serisine de Mini LED ekran yerleştirmeyi planladığını açıkladı. 14 ve 16 inç modellerin üretiminin bu çeyrekte başlaması bekleniyor. Tecrübeli analiste göre, Apple 2022’de MacBook Air’i de Mini LED ekranla yenileyecek. Bu iddiasını daha önce de dile getiren Kuo, Apple’ın uygun fiyatlı iPad’lerinde OLED panellere geçiş yapacağını da söylemişti.

Apple 11 inç iPad Pro için Mini LED panel kullanmayı planlasa da, bu panellerin tedariğinde yaşanan sıkıntıların da giderilmesi gerekiyor. Şirket hâlâ 12.9 inç ekranlı iPad Pro’ların teslimatı için ABD’de 2-3 haftalık bir süre veriyor. Bu sürenin kısalması için Mini LED üretiminde kapasitenin artması gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER