Teknoloji

10.5 inç ekranlı iPad Pro WWDC 2017’de tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

ipad pro 10.5Apple’ın iPad Pro ailesine 10.5 inç ekranlı bir model ekleyeceğine dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo’nun imzasını taşıyan yeni bir rapor, söz konusu tabletin WWDC 2017’de tanıtılabileceğini belirtiyor. iPad Pro 10.5 ile birlikte dokunmatik ekranlı Siri hoparlörünün de bu etkinlikte tanıtılabileceği söyleniyor.

Kuo, geçtiğimiz yılın ağustos ayından bu yana Apple’ın 2017 içinde üç yeni iPad modelini tanıtacağına yönelik öngörülerde bulunuyor. Ünlü analist; bu modellerden birinin 12.9 inç ekranlı iPad Pro 2, diğerininin 10.5 inç ekranlı iPad Pro, üçüncüsünün de 9.7 inç ekranlı ve daha uygun fiyatlı bir iPad olacağını iddia etmişti. Çeyrek sonunda Apple’ın tablet üretiminde kapasiteyi artıracağını belirten Kuo, WWDC’nin zamanlamasının da bu planla örtüştüğünü savunuyor.

iPad Pro 10.5 9.7 inç ekranlı versiyonla aynı boyutlara sahip olabilir

10.5 inç ekranlı iPad Pro’nun boyut bakımından 9.7 inç ekranlı versiyonla aynı noktada duracağı, ancak ekran çerçevelerinin daha ince olabileceği söyleniyor.

Kuo, Apple’ın bu yılki WWDC etkinliğinde Siri hoparlörünü tanıtmasının ihtimalinin yüzde 50 olduğunu söyledi. Kuo’nun son raporuna göre, cihazda dokunmatik bir ekran da bulunacak. Apple çalışanlarının Amazon Echo’ya rakip olarak hazırlanan hoparlörü aylardır test ettiği konuşuluyor. Echo’nun farklı versiyonlarını gözler önüne çıkaran Amazon, dokunmatik ekrana sahip ilk Echo modelini geçtiğimiz hafta duyurmuştu.

Apple, WWDC 2017 açılış etkinliğini 5 Haziran Pazartesi günü gerçekleştirecek.

İLGİLİ HABERLER