Teknoloji

10.5 inç ekranlı iPad Pro önümüzdeki ay tanıtılabilir

ipad pro 10.5Apple’ın yeni iPad Pro modellerini yakında tanıtması bekleniyor. Cupertino merkezli şirketin tablet ailesine yeni ekran boyutu seçenekleri eklemesi de oldukça muhtemel görünüyor. 10.5 inç, söz konusu seçenekler arasında en sık telaffuz edilen durumda. Yeni ekran boyutu seçenekleriyle iPad’in başka kategorilerdeki ürünlerle de rekabete girebileceği belirtiliyor. iPad Pro 10.5 inç ekranlı modeliyle Google’ın Chrome OS işletim sistemini taşıyan Chromebook’larla rakip olacağa benziyor.

Apple, hâli hazırda portföyünde 12.9 ve 9.7 inç olmak üzere iki iPad Pro barındırıyor. Şirketin önümüzdeki ay itibarıyla hem bu iki modeli yenileyeceği hem de 10.5 ve 7.9 inç seçeneklerini listeye ekleyeceği iddia ediliyor. İddianın Apple ürünleriyle ilgili popüler haberler veren Mac Otakara sitesinden tarafından paylaşılması da doğru olma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Apple için 7.9 inç ekrana sahip tabletler yeni bir şey değil. Şirket iPad mini ile uzun süredir 7.9 inç tablet pazarında da zirvede yer alıyor. Ancak 7.9 inç ekranlı iPad’in de Pro serisine eklenmesi, bazı değişiklikleri de beraberinde getirme potansiyelini taşıyor. Apple’ın tablette Smart Connector, True Tone ekran ve Apple Pen desteğini sunması oldukça muhtemel görünüyor.

iPad Pro 10.5 klavye ile Chromebook’lara karşı güçlü bir alternatif olabilir

10.5 inç ekranlı iPad Pro, Smart Keyboard isimli klavyenin de devreye girmesiyle ekran boyutu 10 ila 12 inç arasında değişen Chromebook modellerine karşı ciddi bir alternatif olma potansiyeli taşıyor. Dijital kalem desteğine sahip 12.2 inç Samsung Chromebook Plus gibi bilgisayarlar, Apple’ın iPad Pro için çizdiği kreatif rolün sektörün geneli tarafından da kabul edildiğinin işaretini veriyor.

Apple’ın yeni iPad Pro modellerinin satışına mart ayının sonu itibarıyla başlayabileceği konuşuluyor. Ancak iPad Pro 10.5 için çıkış süresinin biraz daha uzayacağı iddia ediliyor. Söz konusu tabletin mayıs ayında raflarda olacağı söyleniyor.

Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor. Apple her yıl bahar aylarında bir etkinlik düzenliyor. Şirket söz konusu etkinliğin duyurusunu da etkinlikten kısa bir süre önce yapıyor. MWC 2017’nin ardından kulakların Cupertino’dan gelen çağrıya kesileceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER