Manşetler

iPad önümüzdeki Cuma dokuz ülkede daha satışa çıkıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:


hardware-02-20100127

Apple’ın keyfini beklemeyen Migros sayesinde, yurtdışından iPad satın alanların dışındaki Türk halkı iPad ile tanışma fırsatı yakaladı. Dün gazetede yer alan haberlere göre Apple’ın Türkiye’deki resmi dağıtıcısı Bilkom da Ağustos ayı içinde “Migros’tan iPad alanları pişman ettirecek” fiyatlarla iPad satmaya başlayacak. Bizde iPad ile ilgili bu gelişmeler olurken yurtdışında da dokuz ülke daha resmi olarak iPad ile tanışıyor.

Apple’ın yayınlamış olduğu basın bültenine göre iPad önümüzdeki Cuma gün Avusturya, Belçika, Hong Kong, İrlanda, Lüksemburg, Meksika, Hollanda, Yeni Zelanda ve Singapur’da satışa çıkıyor. Buralardaki müşteriler Apple’ın perakende mağazalarından ve yetkili satıcılardan iPad satın alabilecekler.

iPad’in yaygınlaşması bu cihazın satış rakamlarını daha da yükseltecektir. Apple 80 günde 3 milyon adet iPad satışı gerçekleştirdi. Aynı zaman zarfında bu cihaza özel 11 bin uygulama çıktı. Görünüşe göre Apple her ay ortalama 1 milyon adet iPad satıyor. iPad’deki bu bereketin Apple’ın yarın açıklanacak olan 2010 ikinci çeyrek mali rakamlarına da yansımasını bekliyoruz.

İlgili – PRNewsWire

İLGİLİ HABERLER