Manşetler

iPad mini’nin ABD satış fiyatları 329 dolardan başlayabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın yarın düzenleyeceği basın toplantısında yeni iPad mini’yi tanıtması artık neredeyse kesin gibi. Artık bu cihazın ne kadara satılacağıyla ilgili dedikoduları görmeye başladık. Apple’ın bu daha küçük iPad modelini beşinci nesil iPod touch’ın giriş modeliyle 16 GB’lık Wi-Fi iPad 2’nin arasında bir fiyattan satacağı tahmin ediliyordu. 9to5Mac sitesinin kaynaklardan edindiği bilgilere göre bu yeni ürün ABD’de en az 329 dolarlık bir fiyattan satılacak.

Söz konusu fiyat iPad mini’nin Wi-Fi özellikli ve en düşük depolama kapasiteli modeline ait olacak gibi görünüyor. Bu ürünle birlikte daha yüksek kapasiteli ve yine sadece Wi-Fi özellikli iki iPad mini de bulunacak. Bunların da 100 dolarlık ek fiyatlarla, sırasıyla 429 ve 529 dolarda satılabilir. Bu arada 9to5Mac fiyatın bu konuşulandan da daha yüksek olabileceği, ancak en iyi tahminin 329 dolar olduğunu kaydetti.

Apple’ın iPad mini’nin hücresel şebeke destekli versiyonlarını da satması bekleniyor. Bu modellerin sadece Wi-Fi modellere göre 130 dolar daha yüksek fiyattan gelmesi bekleniyor. Bu durumda Wi-Fi + Hücresel modellerin sırasıyla 459, 559 ve 659 dolarlık fiyatlarla ABD’de satılacağı tahmin ediliyor. Eğer bu fiyatlar doğruysa, Apple’ın daha küçük ekranlı tabletinin Nexus 7 veya Kindle Fire HD gibi 199 dolarlık baz modellere sahip olan tabletler karşısında fiyat dezavantajı yaşayacağı kesin. Yine de, bir Apple ürünü olması tüketiciler için cazip nokta olabilir ve aradaki fiyat farkına rağmen onların iPad mini’ye yöneldiğini görebiliriz.

İlgili >> 9to5Mac

[Görsel – 9to5Mac]

İLGİLİ HABERLER