Teknoloji

iPad mini’nin 7.1 inç’lik ekranla geleceği iddia ediliyor

Apple’ın yarın gerçekleşecek basın toplantısı öncesinde iPad HD cihazına yönelik beklentiler yoğunlaşırken, bir de ortalıkta iPad mini dedikoduları dolaşıyor. 2012’nin üçüncü çeyreğinde çıkarılacağı iddia edilen bu cihazın 7.85 inç’lik bir ekran barındıracak olduğuna dair dedikoduların ortalıkta dolaşmış olmasına rağmen, VentureBeat’in güvenilir kaynakları Apple’ın 7.1 inç’lik paneller sipariş ettiğini öne sürüyor.

Eğer bu doğruysa Apple gözüne Amazon’un tableti Kindle Fire’ı kestirmiş demektir. Daha önce sözü edilen 7.8 inç’lik tablete göre 7.1 inç’lik tablet daha mantıklı gibi görünüyor. Çünkü hâli hazırdaki iPad modeli 9.7 inç’lik büyüklüğe sahip. 7.8 inç, ona biraz daha yakın bir model olarak nitelendirilebilirdi. Halbuki 7.1 inç’i 3.5 inç’lik iPod touch’ın tam ortasına oturtturmak mümkün. Daha önce sızan haberler LG Display ve AU Optronics’in tablet için kullanılacak LCD IPS ekranları tedarik edeceği, Samsung’un tedarik zincirinde olmayacağı şeklindeydi.

Aslına bakarsanız, Apple şimdiye kadar 7 inç sınıfı tabletlere çok ilgi göstermiyordu. Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru hayata veda eden eski CEO Steve Jobs 7 inç’lik tabletleri anlamsız olarak nitelendiriyordu. Ancak iOS’in giderek artan yıldızı ve tablet pazarının büyümesi Apple’ın bakış açısını değiştirmiş olabilir.

Yılın üçüncü çeyreği için yapılan iPad tahminleri yeni sayılmaz. Geçen yıl da dillendirilmişti, ancak boş çıkmıştı. Her zaman söylediğimiz gibi bu iPad mini dedikodularına şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Şimdilik tüm dikkatimizi yarınki duyuruya çevirelim ve ne gibi bir tabletle karşılaşacağımıza bakalım. Yarın akşam TSİ 20.00’de başlayacak basın toplantısından ayrıntıları Teknoblog’da bulacaksınız.

İlgili – VentureBeat

İLGİLİ HABERLER