Manşetler

iPad mini’nin 23 Ekimde tanıtılacağı Reuters tarafından da desteklendi

Apple’ın beklenen tablet iPad mini’yi 23 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtacağı geçtiğimiz cuma bir dedikodu olarak yayılmaya başlamıştı. Reuters de yayınladığı bir haber ile bu dedikoduyu destekledi. Haber ajanasına göre Apple’ın 7.85 inç ekranlı tableti Amazon Kindle Fire HD ve 8 GB kapasiteli Google Nexus 7’den bile daha ucuza satılacak. Her iki model de şu anda ABD’de 199 dolarlık fiyat etiketleriyle satılıyor.

AllThingsD’nin geçen cuma günü yayınladığı habere göre, Apple 23 Ekim tarihinde sadece davetli kişilere özel bir etkinlik düzenleyecek ve bu etkinlikte uzun zamandır beklenen tablet nihayet tanıtılacak. Yaklaşık iki yıldır Apple’ın mevcut 9.7 inç’lik iPad’e göre daha küçük ekrana sahip olan yeni bir tablet tanıtması bekleniyor. Görünen o ki, o beklentiler, henüz doğrulanmasa da, gerçekleşmek üzere. Çıkacağı iddia edilen iPad mini adlı tabletin Alman teknoloji mağaza zinciri Mediamarkt’ın envanterinde görülmüş olması da Apple tabletine dair beklentilerin yükselmesine neden oluyor.

Tableti Uzak Doğu’daki ürün tedarikçilerine yaptığı ziyaret sırasında deneyimlediğini iddia eden bir Wall Street analisti Apple tabletini ceket cebinde rahatlıkla taşınabilecek boyutlarda olduğunu kaydetmişti. Fiyat konusuna gelecek olursak, beklentimiz Apple’ın tabletinin Amazon Kindle Fire HD ve Google Nexus 7’ye göre biraz daha yüksek fiyata sahip olacağı şeklindeydi. Ancak Apple hâlihazırda elinde bulundurduğu büyük ekranlı tablet pazarındakine benzer bir durum yaratmak amacıyla kâr marjından fedakârlık edebilir ve bu tableti daha da düşük bir fiyattan satabilir. Amazon’un Kindle Fire HD’yi 199 dolara satarak zarar ettiği bir ortamda Apple’ı da daha da düşük bir fiyattan satmakla benzer bir sonuç bekliyor. Bununla birlikte şirket bu açığı satacağı içeriklerle kapatmayı planlıyor olabilir.

Sterne Agee analisti Shaw Wu Apple’ın mevcut iPad’dekiyle aynı kâr marjlarını tutturması için iPad mini’yi 299-349 dolar arasında satması gerektiğini dile getirmişti. Tabletin fiyatının 299 doların altında olması durumunda bile depolama alanının 16 GB yerine 8 GB olarak belirlenmesi sayesinde kâr marjının belirli bir seviyede tutulabileceğini kaydetmişti. Bu arada Apple’ın iPad mini modelini sadece Wi-Fi bağlantı desteğiyle çıkarması bekleniyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER