Teknoloji

iPad mini ve iMac’in piyasaya arzında yaşanan sıkıntılar gelecek yılın ilk çeyreğine kadar sürecek

Apple’ın Uzak Doğu’daki bileşen tedarikçileri iPad mini ve yeni iMac’in üretimi konusunda sıkıntılar yaşamaya devam ediyor. Bu sıkıntılar nedeniyle cihazların piyasaya arzının da gelecek yılın ilk çeyreğinin içinde bir zamana kadar düşük seyredeceği iddia edildi. Digitimes’ın sektör içindeki kaynaklara dayanarak aktardığı haberlere göre LG Display ve AU Optronics şirketleri iPad mini tabletin panelini üretirken sıkıntılar yaşamaya devam ediyor ve bunların çözümü de gelecek yılın ilk çeyreğine kadar pek gerçekleşecek gibi görünmüyor.

Sitenin kaynaklarından edindiği bilgilere göre iPad mini sevkiyatı bu yılın dördüncü çeyreğinde sadece 6 milyon birim ürün olarak gerçekleşecek. Bu, Apple’ın koyduğu 10 milyonluk sevkiyat hedefinin yüzde 40 kadar altında kalınacağını gösteriyor. Apple’ın yepyeni ve ince profilli iMac’inde de benzer şekilde üretim sıkıntıları gözlendiği belirtiliyor. Digitmes, LG Display’in yeni iMac’lerin ekran panellerini üreten tek şirket olduğunu belirtti. Güney Koreli üreticinin Apple’ın yeni iMac tasarımına uygun ekranları üretmek için tamamen yeni bir üretim hattı geliştirmek zorunda kaldığını, zorlukların da ürün çıktısı noktasında sıkıntılara neden olduğunu kaydetti. Haberde ürün çıktısının normal seviyeye gelmesinin gelecek yılın ilk çeyreği içinde gerçekleşeceği kaydedildi.

Şu anda yurt dışında piyasada olan iPad mini için Apple’ın web sitesi üzerinden gerçekleştirilen siparişlerde 2 haftalık bir teslimat süresi öngörülüyor. 21.5 inç’lik yeni iMac ise yarından itibaren yurt dışında piyasaya çıkmış olacak. 27 inç’lik modelin ise gelecek ay içinde gelmesi bekleniyor.

İlgili >> Digitimes

İLGİLİ HABERLER