Manşetler

iPad mini ve 13 inç Retina ekranlı MacBook Pro’nun çıkışı üretim sorunları nedeniyle gecikiyor

Apple’ın üretim iş ortağı Foxconn’da yaşanan sorunlar mevcut ürünlerin üretimini yavaşlatmakta. Aslında bu yavaşlama sadece mevcut ürünlerin piyasaya arzını yavaşlatmakla kalmıyor, yeni ürünlerin duyurulmasını da geciktiriyor. Apple’ın iPad mini ve 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro’nun tanıtımını yaşanmakta olan üretim sıkıntıları nedeniyle ötelediği söyleniyor.

Söylentilere göre hem Foxconn hem de Pegatron iPad Mini’nin kasası ve ekranı için uygun bir miktarda üretim yapamıyor, sonuç olarak Apple’ın yüksek sipariş rakamları karşılanamıyor, bu da gecikmeye neden oluyor. Aslına bakarsanız, Foxconn Apple’ın ürün taleplerini karşılama konusunda sürekli zorluklar yaşıyor, bu nedenle şu anda haberi ortalıkta dolaşan sıkıntı ilk niteliği taşımıyor. 13 inç’lik Retina ekranlı MacBook Pro’nun da iPad Mini gibi gecikmelerden etkileneceği belirtiliyor. Yine Foxconn ve Pegatron’un Retina ekran üretim kapasitelerinin düşük olduğu, bu nedenle yeni dizüstü bilgisayarın çıkışının bir ay kadar gecikebileceği belirtiliyor.

iPhone 5 ile ilgili olarak gelen çizilme ve aşınma şikayetlerinin ardından Apple ve Foxconn konuyla ilgili soruşturma başlatmış ve bu nedenle yeni akıllı telefonun üretim süreci de yavaşlamıştı. Eğer Apple yeni ürünlerini alışverişin en yoğun olduğu yıl sonuna yetiştirmek istiyorsa üretim konusunda sorunlarını bir an önce çözmesi gerekiyor. Ancak ortada duran sorunlar hemen aşılacak gibi görünmüyor.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER