Teknoloji

iPad mini stoklarında başlangıçta sıkıntı yaşanabilir

Tüm yeni Apple cihazlarında olduğu gibi, iPad mini’nin de ön sipariş sürecinin başlaması ile müşterilerin ilgisini yoğun bir biçimde çekmesi bekleniyor. Her ne kadar Apple iPad mini için birlikte çalıştığı üreticilerin sayısını arttırsa da, DiaplySearch’ten analist Richard Shim’e göre yeni tabletin satışa sunulması ile birlikte sıkıntı yaşanabilir.

Shim, Analyst Blog’da yer alan yazısında iPad mini ve dördüncü nesil iPad için ilk etapta stoklarda sıkıntı yaşanabileceğini, ancak daha düşük fiyat ve ekran tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle iPad mini stoklarının daha da zayıf olabileceğini ifade etti. Shim daha düşük fiyatın daha geniş bir kitleye seslendiğini ve talebi arttırdığını belirtirken, ekran tedarik zincirinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle iPad mini stoklarında yaşanan sıkıntının normalin üstünde olabileceğini dile getirdi.

Apple’ın halihazırda Samsung ile yaşadığı sorunlar iPad mini’de yaşanabilecek bir stok sıkıntısının nedenlerinden biri olarak gösterilebilir. Zira, Samsung Apple’ın en büyük ekran tedarikçilerinden biri olsa da iki şirket arasında yaşananlardan ötürü Apple Samsung ile bağlarını gevşetme yönünde karar almış durumda. Şirket bu karar kapsamında ekranlar için LG ile geniş çapta işbirliğine giderken, AUO ile de ekran üretimi konusunda anlaşmıştı. Ancak, yaşanan sorunlar nedeniyle AUO’nun 7.9 inç’lik panel üretimi beklenen seviyenin altında kaldı. Şirket, eylül ayında sadece 100 bin panel sevkiyatı gerçekleştirebilirken, ekim ayı için bu rakam 400 bin olarak verildi. Üretimin 1 milyon panele ulaşması için aralık ayının beklenmesi gerekecek. Shim’in dikkat çektiği noktaların bir sonucu olarak stoklarda bir sıkıntı yaşanıp yaşanmayacağı iPad mini’nin piyasaya çıkışı ile belli olacak.

İlgili >> Analyst Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER