Teknoloji

iPad mini için yolun sonu gelmiş olabilir

ipad mini 5

ipad miniApple kısa süre önce tablet ailesini yenilediğinde iPad mini 4’te sadece dahili depolama alanı artırımıyla yetinmişti. Bu da Cupertino merkezli şirketin mini tabletlerine veda edebileceğine dair söylentileri ortaya çıkarmıştı. BGR sitesine konuşan kaynaklar, Apple’ın bu yönde planları olduğunu doğruladı.

BGR’nin haberine göre; 7.9 inç ekranlı tablete olan ihtiyaç, iPhone 7 Plus gibi gelişmiş akıllı telefonların çıkışı ve giriş seviyesinde konumlanan 9.7 inçlik yeni iPad gibi ürünler sayesinde iyiden iyiye azaldı. Satış rakamlarının da bu durumu doğruladığı belirtildi.

Apple bu tarz spekülatif iddialar üzerine yorum yapmama geleneğini sürdürüyor. Dolayısıyla mini’nin geleceği konusunda kesin bir bilgiye ulaşmak şimdilik mümkün görünmüyor. BGR’nin kaynağı da, şirketin küçük iPad’i yenilemese bile bir süre daha satmaya devam edebileceğini belirtiyor. Apple daha önce bazı eski Mac modellerinde de bu stratejiyi uygulamıştı. Dolayısıyla müşterilerin 7.9 inç iPad satın almaya devam edebilmesi, ancak ürünün yenilenmemesi ihtimaller arasında yer alıyor.

iPad mini tablet ailesindeki yerini 10.5 inç iPad Pro’ya bırakabilir

Kullanıcıları tarafından oldukça sevilen 7.9 inç ekranlı iPad mini için yolun sonunun gelmesi, Apple hayranları için üzücü bir gelişme olabilir. Ancak şirket açısından bu karar oldukça mantıklı görünüyor. Apple’ın iPad ailesine 10.5 inç ekranlı yeni bir model ekleyeceğine dair haberler bir süredir yüksek sesle konuşuluyor. 12.9 ve 9.7 inç ekran seçeneklerinin de varlığı düşünülünce 10.5 inç ekranlı modelle iPad ailesi biraz daha karışık hâle gelebilir. Dolayısıyla aileden bir ekran boyutu seçeneğini çıkarmak makul bir adım olarak değerlendirilebilir.

Buna ek olarak; Apple, iPad’i bilgisayarın yerini tutacak bir cihaz olarak niteliyor. 7.9 inç ekranın şirketin bu tanımlamasına pek uygun bir cihaz olmadığını belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER