Teknoloji

iPad mini parçalarında yaşanan sıkıntılar yılın başlarında çözülecek, üretim kapasitesi artacak

Apple’ın özellikle mobil ürünlerine tüketiciler oldukça büyük ilgi gösteriyor ve bu durum üretim konusunda bazı sorunlara yol açıyor. iPad mini için de ortada farklı bir durum yok. DigiTimes’ın iddiasına göre Apple 2012’nin dördüncü çeyreğinde 8 milyon iPad mini satışı gerçekleştirecek. Aslında şirketin üretim ortaklarının elinde 10-12 milyon iPad mini üretecek kadar parça var, ancak ekranların temini konusunda yaşanan sıkıntılar Apple’ın bu çeyrekte daha fazla iPad mini sevkiyatı gerçekleştirmesini engelliyor.

ipad-mini-inceleme-00001

Ekran konusunda yılın ilk çeyreğiyle birlikte daha iyi bir duruma gelinmesi bekleniyor. Böylelikle Apple da bu dönem için hedef koyduğu 13 milyonluk iPad mini satışına da ulaşma fırsatı bulabilecek. Apple kısa bir süre önce benzer stok sorularını iPhone 5 için de yaşamıştı. Bu ürün piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra tükenmiş, yüksek talep yapılan üretimle karşılanamamıştı. Neyse ki, aralık ayı itibariyle üretim konusunda yaşanan sıkıntılar aşılmış ve Apple aralarında Türkiye’nin de bulunduğu birçok ülkede iPhone 5’i piyasaya sürmüştü.

iPhone 5’in üretimi konusunda kaydedilen hızlı gelişmelerin benzerinin iPad mini ile yaşanmasını bekleyebiliriz. Üstelik Apple gelecek çeyrek için 13 milyon gibi iddialı bir sevkiyat hedefi koymuşsa, buna ulaşabilmek için üretici ortaklarını biraz daha sıkıştırmaya başlamıştır.

İlgili >> DigiTimes

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER