Teknoloji

iPad mini etkinliği davetiyeleri 10 Ekimde yollanabilir

Apple’dan beklenen ürünler arasında yer alan daha küçük ekranlı bir iPad mini ile ilgili yeni bir iddia ortaya atıldı. Buna göre iPad mini’nin tanıtılacağı bir etkinlik için davetiyeler 10 Ekim tarihinden itibaren gönderilecek. Konuyla ilgili olarak CNN Fortune yayın organına haber uçuran kaynağın Apple’ın önemli bir yatırımcısı olduğu söyleniyor. Bu kaynak muhtemelen birden fazla kaynakla konuşmuş ve her bir kaynak davetiyelerin gönderimi için 10 Ekim gününü işaret etmiş. iPad mini’nin tanıtılacağı toplantının 17 Ekimde gerçekleştirileceği, yeni tabletin de 2 Kasımda piyasaya çıkacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Eğer bu dedikodu doğru çıkarsa, Apple’ın kısa aralıklarla iki etkinlik düzenleyeceğine dair beklenti de karşılanmış olacak. Bildiğiniz gibi önceleri iPad mini’nin 12 Eylülde düzenlenecek bir etkinlikte iPhone 5 ile birlikte tanıtılacağı söylenmiş, ancak daha sonrasında 12 Eylül etkinliğinin iPhone 5 odaklı olacağı, iPad mini için ekim ayında ayrı bir etkinliğin düzenleneceği dile getirilmişti. Bu etkinlikte iPad mini ile birlikte yeni iPod’ların da tanıtılacağı söyleniyordu, ancak iPod’larla tanışmamız iPhone 5 ile birlikte oldu.

iPad mini’nin yanı sıra iPad Air olarak da nitelendirilen muhtemel cihazın iPad 2’nin ekranıyla aynı çözünürlüğe (1024 x 768) sahip olacağı söyleniyor. 7.85 inç gibi daha küçük ekranda aynı çözünürlük doğal olarak daha fazla piksel yoğunluğunu beraberinde getiriyor. Çözünürlüğün aynı tutulmasıysa mevcut iPad uygulamaların bu yeni cihazda da herhangi bir optimizasyona gerek olmaksızın çalışabileceği anlamına geliyor.

Küçük cihaz doğal olarak daha düşük bir fiyata sahip olacak. Bununla birlikte daha düşük kapasiteli bir batarya bulunacak. Ancak ekranın da küçüleceği ve ihtiyaç duyacağı güç miktarının azalacağını düşünecek olursak iPad mini’nin mevcut iPad’lerle aynı batarya ömrünü tuturması mümkün. Şimdilik elimizdeki bilgiler bu kadar, dile getirilen bu iddianın doğru olup olmadığını görmek için biraz daha beklememiz gerekecek.

İlgili >> CNN

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER