Teknoloji

iPad mini de parçalarına ayrılmaktan kurtulamadı

Apple’ın yarın yurt dışında piyasaya süreceği iPad mini için incelemeleri gördük, sonrasında da her zaman olduğu gibi iFixit tayfasının sökme işlemine sıra geldi. Erken siparişle daha şimdiden yerlerine ulaşmaya başlayan iPad mini’lerden birini edinen ekip fazla vakit kaybetmeden cihazın içindekileri incelemeye başlamış.

Ekibin çalışmasına bakılırsa sökme meraklıları için hem iyi hem de kötü haberler var. LCD ve ön camın birbirinden ayrı bileşenler olması sevindirici, halbuki daha büyük ekranlı iPad’de bu iki nesne birbirine yapıştırılmış haldeydi. Herhalde Apple birleşik yapıyı daha ince kılmak adına ikinci nesil iPad mini’ye sakladı. Bu arada iPad mini’nin bataryasının da kolay bir şekilde sökülebildiği, iPod touch’ta olduğu gibi yerine yapıştırılmadığı belirtiliyor. Ne var ki, ekip cihazın bataryasının kapasitesi konusunda bazı soru işaretleri taşıyor. Bu arada şimdiye kadar gördükleri en küçük vidaları görmek de ekibi bir hayli şaşırtmış. Anlaşılan Apple bu küçücük vidalar sayesinde her şeyi daha küçük bir kasa içine sığdırmayı başarmış.

Apple’ın iPad mini’nin Wi-Fi versiyonunu yarın itibariyle piyasaya sürmesi bekleniyor. Henüz Türkiye’de ne zaman satışa çıkacağı belli olmayan ürünü kasım ayının ortalarında veya sonunda yine yurt dışında piyasaua çıkacak olan Wi-Fi + Hücresel bağlantı destekli versiyon izleyecek.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER