Manşetler

Açık durumdaki iPad Mini’ye ait olduğu iddia edilen fotoğraflar sızdı

iPhone 5’e yoğunlaşan ilgi geçen hafta gerçekleşen tanıtımla birlikte biraz olsun azaldı, cihaza dair sızıntılar da son bulmuş oldu. Şimdi dikkatleri iPad Mini’ye daha fazla çevirme zamnaı geldi. iPhone 5 ile ilgili sızıntıların arasında bir de iPad Mini’ye dair sızdırılan bilgilerle ilgilenmek zorunda kalmıştık. Daha önce bu cihazın neye benzeyeceği fısıldanmış, bunlara göre çizilen tahmini taslaklar web’de dolaşmıştı. Yeni sızıntı ise biraz farklı, çünkü fotoğrafta iPad Mini olduğu iddia edilen bir cihaz ekranı açık şekilde görünüyor ve büyük ihtimalle de cihaz çalışır durumda.

BoloPad tayfası daha küçük ekrana sahip Apple tabletine ait olduğu iddia edilen ilk görüntüleri sızdıran kaynak olarak dikkat çekiyor. Alüminyum kasasıyla görünen iPad Mini’nin tasarım anlamında yeni iPhone 5 ile benzerlikler taşıdığı düşünülebilir. iPhone 5’e yönelik sızıntıların gerçek olduğu göz önünde bulundurulursa, sızan fotoğraftaki iPad Mini’nin de gerçek olduğunu düşünmemek elde değil.

Apple’ın son zamanlarda ürünlerini lansmana kadar gizli tutma konusunda pek de başarılı olmadığını söylemek gerek. iPhone 4, iPhone 4S ve son olarak iPhone 5… Hepsi lansmandan önce bir şekilde internete sızdırılmıştı. Aslında iPad’lerle ilgili olarak da lansmandan önce birçok ayrıntı, hatta birebir tasarımlar internete sızdırılmıştı. Apple’ın ürünleri Çin’deki fabrikalarda üretiliyor, bileşenler ise Çin ile birlikte Uzak Doğu’daki diğer ülkelerden alınıyor. Bu tedarik zincirindekiler de sızdırma konusunda bir hayli aktif durumda. Üstelik iPad Mini’nin üretimine Foxconn ve Pegatron tarafından başlandığı da söyleniyor. Bu durumda sözünü ettiğimiz Uzak Doğu kaynaklarının sızdırma konusunda gecikmelerini bekleyemezdik.

Apple’ın ekim ayında iPad Mini için ayrı bir etkinlik düzenleyeceği söyleniyor. Aslında bu etkinlikte iPad Mini ile birlikte iPod modellerinin de tanıtılacağı söyleniyordu, ancak yeni iPod modellerinin geçen hafta iPhone 5 ile birlikte tanıtılması nedeniyle dedikodunun iPod ile ilgili ayağı boş çıkmış oldu. Apple’ın iPad Mini’yi tanıtmak için bir etkinlik düzenleyip düzenlemeyeceğini ise önümüzdeki haftalarda göreceğiz. Ancak insan “ateş olmayan yerden duman çıkmaz” demekten de kendini alamıyor.

İlgili >> Gizmodo, BoloPad

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER