Teknoloji

iPad mini için yeni ekran iddiası

ipad mini

iPad mini, Apple’ın tablet portföyünde eski zamanlarda olduğu kadar dikkat çekmiyor. Ancak küçük boyutu nedeniyle hâlâ iPad mini’ye özel bir ilgi ve bağlılık duyan bir kitlenin varlığından söz etmek de mümkün.

Apple’ın en küçük tabletinin tasarımı uzun yıllardır değişmiyor. Ancak son haberler, iPad mini’nin tasarımının hatırı sayılır bir aranın ardından yenileneceğini gösteriyor. Japon MacOtakara sitesinin Çinli kaynaklara dayandırdığı habere göre; Apple, iPad mini’de daha büyük bir ekrana yer verecek.

Hâlihazırda iPad mini’de 7.9 inç büyüklüğünde bir ekran bulunuyor. Yeni modelde ekran büyüklüğünün 8.4 inçe çıkacağı iddia ediliyor. Ancak bu büyümenin tabletin boyutlarını etkilemeyeceği ve ekran çerçevesinin inceltilmesiyle boyutun muhafaza edileceği belirtiliyor.

Yeni iPad mini ne zaman tanıtılacak?

iPad mini’nin ekranına çentik eklenmesi ve Touch ID’nin yerini Face ID’nin alması ise olası görünmüyor. Apple’ın iPad mini’de ekran çerçevesini inceltse de alt kenarda Touch ID parmak izi tarayıcısına yer vereceği söyleniyor.

Yeni iPad mini için Apple’dan somut bir işaret gelmiş değil. Mevcut işaretler, Apple’ın bu tableti mart ayından önce tanıtmayacağını gösteriyor. Cupertino merkezli şirketin iPad mini’yle neler yapacağını görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER