Teknoloji

iPad mini 6 taslağı yeni tasarımı gösteriyor

ipad mini 6

iPhone’ların büyümesiyle birlikte gözden düşeceği düşünülen iPad mini serisi, hâlâ belli bir kitlenin gözdesi olmayı sürdürüyor. Basit ve kullanışlı olmasının yanı sıra Apple Pencil desteğiyle üretkenliğe de uygun bir cihaz olan iPad mini, yıllardır görsel anlamda somut bir değişiklikten geçmiş değil. Ancak internete sızan yeni taslaklar, iPad mini 6 ile birlikte bu durumun değişebileceğini gösteriyor.

iPad mini pek çok bakımdan Apple’ın geçmişine tutunmasını sağlayan bir ip gibi görünebilir. 2020 çıkışlı iPhone SE dışında kalın ekran çerçeveleri ve ana ekran tuşuna sahip tek cihaz olan iPad mini, Lightning konnektörünü kullanan tek iPad olarak kalmış durumda.

Ünlü duyumcu Jon Prosser’in paylaşımı, iPad mini 6’nın farklı kaynaklar ve sızıntılar doğrultusunda hazırlanan taslak tasarımını gösteriyor. Serinin en ilginç üyesi olacağa benzeyen yeni tablet, mevcut ve daha güncel iPad modelleriyle aynı çizgiye gelecek gibi görünüyor.

Yeni iPad mini’nin dördüncü nesil iPad Air’i olumsuz yönde etkileyeceği söylenebilir. Keskin ve düz kenarlar ve ince ekran çerçevesine sahip olacağı görülen tablette, Touch ID teknolojisinden de tamamen vazgeçilmemişe benziyor. Ana ekran tuşundan vazgeçilse de, Touch ID’nin güç tuşuna yerleştirileceği söyleniyor. Lightning’in yerini USB-C’nin alacak olması da dikkat çekiyor.

Prosser ortaya cevabının kendisinin de bilmediği sorular atıyor. iPad mini 6’nın iPad Pro’larda kullanılan Apple Pencil 2’de de kullanılabileceğini belirtirken, bu süreçte Apple’ın aradaki dönemde yeni Apple Pencil’i de tanıtabileceği de olasılıklar arasında sayılıyor.

İddialara göre, iPad mini 6 altın rengi, gümüş ve siyah renk seçenekleriyle gelecek. Tabletin çıkışının 2021’in sonlarını bulması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER