Teknoloji

iPad mini 6 sonbaharda yeni tasarımla gelebilir

ipad mini 6

Apple’ın sonbaharda yeni bir iPad mini çıkaracağı söyleniyor. Bloomberg’den Mark Gurman, iPad mini 6 olarak anılan bu modelin uzun yıllardır seride yapılan en büyük tasarım değişikliğiyle geleceğini belirtti.

Yenilenen tabletin daha büyük bir ekrana ve daha ince ekran çerçevesine sahip olacağı söyleniyor. Daha hızlı bir performans eden tabletin tasarımının geçtiğimiz yıl çıkan iPad Air’e benzer olacağı konuşuluyor. Apple’ın en küçük tabletinin tasarımı tanıtıldığı 2012’den bu yana pek değişmiş değil.

Yeni haber, iPad mini’yle ilgili olarak daha önce çıkan haberlerle örtüşüyor. Apple’ın daha önce ekran çerçevelerini küçültmek için ana ekran tuşundan vazgeçeceği ve Touch ID’yi güç butonuna entegre edeceği söylenmişti. Analist Ming-Chi Kuo ise 7.9 inç olan ekran büyüklüğünün 8.5 veya 9 inçe çıkacağını belirtmişti. Tecrübeli analist, Apple’ın tablette mini LED panel kullanabileceğini de dile getirmişti.

iPad mini 6 ile birlikte 2019’dan sonra seri ilk kez yenilenmiş olacak. 2019 model iPad mini, A12 işlemci ve Apple Pencil desteği gibi özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER