Teknoloji

iPad mini 6 görselleri farklı renk seçeneklerini gösteriyor

ipad mini 6

Apple’ın tasarımı değişmiş yeni bir iPad mini çıkarmaya hazırlandığına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. iPad mini 6 olarak anılan bu yeni tabletin iPhone 13 serisiyle veya biraz daha sonra tanıtılması bekleniyor. Tasarımcı Michael Ma tarafından hazırlanan taslaklar, iPad mini 6’nın tasarımı konusunda ipucu veriyor. Bu görsellere tabletin teknik özellikleri de eşlik ediyor.

Yeni iPad mini’nin dördüncü nesil iPad Air’in küçük bir versiyonu olduğu söyleniyor. 8.4 inç Liquid Retina ekranın yenileme hızının 60 Hz olduğu belirtiliyor. 206 × 138 × 6.1 mm. boyutlarındaki tabletin Uzay Grisi, Gümüş, Roze Altın, Yeşil ve Gök Mavisi renk seçenekleriyle gelmesi bekleniyor.

Tabletin kalbinde Apple’ın 5 nm A14 Bionic işlemcisinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Dahili depolama alanı seçenekleri ise 64, 128 ve 256 GB olarak sıralanıyor. iPad mini 6’nın Apple’ın üçüncü nesil Apple Pencil kalemini de destekleyeceği belirtiliyor.

ipad mini 6iPad mini 6 ile birlikte Touch ID parmak izi tarayıcısının da güç butonuna entegre edilmesi bekleniyor. Bunun Apple adına bir ilk olacağını belirtmekte de fayda var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER