Teknoloji

iPad mini 5’in çıkışı çok uzak değil

ipad mini 5

iPad mini serisi uzun süredir yenilenmedi. Cupertino merkezli şirket, bu serinin en güncel üyesini 2015’in sonunda çıkarmıştı. Merakla beklenen yeni iPad mini’nin çıkışı ise tahmin edilenden daha yakın olabilir. iPad mini 5 ve standart iPad serisinin en yeni modeli, mart ayında tanıtılabilir.

Yeni iPad’in ve iPad mini 5’in çıkışının yaklaştığını gösteren en son işaret, Hindistan’dan geldi. Söz konusu tabletlerle ilgili belgeler, Hindistan Standartlar Bürosu’nun internet sitesinde görüldü. A2124 ve A2133 şeklinde listelenen model numaralarının yeni iPad’leri temsil ettiği düşünülüyor. Cihazların belgelerde boy göstermesi, çıkış tarihlerinin yakın olduğuna dair bir işaret olarak değerlendiriliyor.

Hindistan’daki belgeleri gündeme taşıyan MySmartPrice sitesi, belgelerin ocak ayının sonunda Avrasya Ekonomik Komisyonu’nun veri tabanında görülen belgelerle benzer olduğuna dikkat çekiyor. Söz konusu belgelerde de aynı model numaraları bulunuyordu. Hindistan Standartlar Bürosu’nun belgeleri, yeni tabletlerin üretiminin Hong Fu Jim Precision Electronics tarafından gerçekleştirildiği dışında başka bilgi vermiyor.

iPad mini 5 ne zaman tanıtılacak?

Apple’dan henüz yeni tabletlerin tanıtımına ilişkin bir açıklama gelmiş değil. Şirketin yeni tabletlerinin satışına sessiz sedasız başlaması da ihtimaller arasında yer alıyor. Ancak Cupertino merkezli şirketin 25 Mart’ta bir etkinlik düzenleyeceği ve bu etkinlikte yeni abonelik servisleriyle birlikte iPad mini 5 ve AirPods 2 gibi merakla beklenen ürünlerini tanıtabileceği de söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER