Teknoloji

iPad mini 5 sızıntısı iPad Pro benzeri tasarımı gösteriyor

ipad mini 5

Büyük ekranlara olan talebin artması, küçük ekranlı tabletlerin cazibesine gözle görülür biçimde sekte vurdu. Ancak iPad mini, kısmen de olsa, bu durum için bir istisna teşkil etmeyi sürdürüyor. Tabletin gördüğü ilgi, Apple‘ın seriyi devam ettirmesi için yeterli gibi görünüyor. Bu da iPad mini 5 ile ilgili dedikodu ve sızıntıları biraz daha anlamlı kılıyor.

İnternete sızan ve iPad mini 5’e ait olduğu iddia edilen bir kılıfa ait fotoğraflar, Apple’ın tabletin yeni versiyonunda kullanıcıların beklentisini karşılayacağını ve iPad Pro‘ya benzer bir tasarım uygulayacağını gösteriyor. En azından kılıfın üzerindeki boşluklar bu yönde somut işaretler veriyor.

iPad mini geçmişte iPhone’lar ve daha büyük ekranlı iPad’ler arasındaki boşluğu kapatmak gibi bir işlev görüyordu. iPhone’ların ekranlarının büyümesiyle birlikte iPad mini için yolun sonunun geldiğine dair değerlendirmeler yapılmıştı. Ancak Apple küçük tableti için yeni bir amaç bulmuşa benziyor.

iPad mini 5’e ait olduğu söylenen kılıf da bu amaç hakkında ipuçları veriyor. Öncelikli olarak kamera kesiğinin yanında ekstra bir boşluğun bulunması, Apple’ın tabletin arka kamerasının yanına flaş ekleyeceğini gösteriyor. Buna ek olarak, üst kenarda mikrofon için bir boşluk bırakılması da göze çarpıyor. Hoparlör boşlularının sayısının dörde çıkması ise tablette ikisi altta ikisi de üstte olmak üzere dört hoparlörün bulunacağını gösteriyor.

iPad mini 5 kılıfında kulaklık jakı için de bir boşluk bulunması dikkat çeken bir diğer unsur oluyor. Bu da küçük iPad’de USB-C yerine Lightning girişinin tercih edilmesi ihtimalini artırıyor. Bu sızıntıların doğruluğunu görmek için en azından önümüzdeki ilkbahara kadar beklemek gerekiyor. Apple’ın ilkbahardan önce yeni ürün duyurusu yapması beklenmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER