Teknoloji

iPad mini 5 görsel açıdan büyük bir değişim getirmeyecek

ipad mini 5

iPad mini 5, Apple‘ın tablet portföyüne 2019’da eklenecek cihazlar arasında sayılıyor. Cupertino merkezli şirketin yeni küçük tableti, görsel açıdan pek büyük bir değişim geçirmeyecek gibi görünüyor. Macotakara’da yer alan habere göre, yeni iPad mini görsel açıdan selefi iPad mini 4’e benzeyecek.

Haberde Apple’ın bu tercihinde tabletin yerleştirileceği fiyat segmentinin önemli bir faktör olduğu belirtiliyor. iPad mini 5’in tablet portföyünde giriş segmentine konumlandırılacağı ve Apple’ın tabletin fiyat etiketine uygun bir rakamın yazacağı belirtiliyor.

iPad mini 4’ün dış tasarımını muhafaza edecek olan iPad mini 5’te Lightning konvektörünün, Touch ID’nin ve 3.5 mm. kulaklık jakının varlıklarını sürdürmesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Tablette ekran boyutunun ve ekranın etrafındaki çerçevenin ölçülerinin de değişmeyeceği belirtiliyor. En somut değişikliğin ise arka mikrofonun merkeze taşınması olacağı söyleniyor.

iPad mini 4, 2015’in sonbaharında tanıtılmıştı. Neredeyse 4 yaşındaki tablette Apple’ın A8 işlemcisi bulunuyor. Macotakara’nın haberine göre, iPad mini 5 A10 işlemci taşıyacak. Apple’ın 2017 model iPad Pro’daki A10X işlemciyi tercih edebileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Beklentilerin ve konuşulanların gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise ilkbahar sona ermeden anlaşılacak gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER