Teknoloji

iPad mini 4’ün bölünmüş ekran desteğine ait ipuçlarına El Capitan’da rastlandı

ipad-mini-retina-inceleme-00013

iOS 9 ile birlikte gelecek bölünmüş ekran özelliğini, Apple’ın mevcut tabletleri içinde sadece iPad Air 2 destekleyebilecek. Çünkü özellik için gerekli donanımsal güç sadece bu modelde bulunuyor. Ancak 9to5Mac’te yer alan bir haber, Apple’ın bölünmüş ekran özelliğini destekleyecek yeni bir iPad mini üstünde çalıştığını gösteriyor.

Söz konusu tabletin izlerine ise Apple’ın yeni işletim sistemi OS X El Capitan’da rastlanıyor. İşletim sisteminin Safari internet tarayıcısında bulunan bir kaynak dosyası, bölünmüş ekran özelliğini destekleyen bir iPad mini’nin varlığını açık biçimde ortaya koyuyor.

Farklı Apple cihazları gibi davranabilen, böylelikle yazılımcıların web sitelerinin tepkiselliğini ölçmesini kolaylaştıran bir araç da El Capitan’da keşfedilenler arasında bulunuyor.

ipad-mini-bolunmus-ekran-120815

Söz konusu araç ile iPad mini 3 için gerçekleştirilen testlerde bölünmüş ekran özelliğinin kullanılamaması, daha gelişmiş özelliklere sahip bir iPad mini’nin yolda olması ihtimalini artırıyor. Bütün bu dedikoduların gerçekliğini görmek içinse sonbahar aylarını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER