Manşetler

iPad mini 2 de Retina ekransız çıkabilir

Yakın gelecekte beklenen ikinci nesil iPad mini’de “Retina” ekran bulunacağına dair bir ümidiniz varsa hüsrana uğrayabilirsiniz. iPad 2 ile aynı ekran çözünürlüğüne sahip olan iPad mini’nin ekranı daha küçük boyutları sayesinde daha yüksek bir piksel yoğunluğu değerine sahipti. Ne var ki, gözleri Retina ekrana alışan kullanıcılar için iPad mini’nin ekranı bile biraz garip gelebiliyor.

ipad-mini-inceleme-00001

Apple’ın ikinci nesil iPad mini’de Retina sınıfına girecek bir ekrana yer vereceği şeklinde beklentiler bir hayli yüksekti. Ancak son zamanlarda bir sonraki nesil ürünün selefini teknik özellikler bakımından safdışı bırakması gibi bir anlayıştan vazgeçilmeye başlandı. Apple cephesinde de benzer bir eğilimin işaretleri görülüyor.

Economic Daily News Report yayın organında yer alan öngörüler ikinci nesil iPad mini’nin çıkışının 2014 yılına ötelenebileceğini veya sonbaharda çıkacak ürünün sadece ufak güncellemeler içeren, iPad mini S tarzında bir ürün olacağını işaret ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: iPad mini İncelemesi

Yine sonbaharda beklenen beşinci nesil iPad ile ilgili çeşitli sızıntılar görüyoruz. Bu cihaza özel olarak üretildiği öne sürülen kılıfların tasarımları da gelecek nesil iPad’in mevcut iPad mini’yle aynı tasarıma sahip olacağını gösteriyor. Buna karşılık şu ana kadar iPad mini’yle ilgili herhangi bir tasarım odaklı sızıntıya rastlamadık.  Bu durum iPad mini’nin mevcut tasarımının korunacağına dair bir işaret olabilir. Eğer beklenen Retina ekran güncellemesi yapılmazsa, o hâlde iPad mini’de sadece işlemci, kamera gibi bileşenlerde değişiklik göreceğiz demektir.

En son yayınlanan iOS 7 beta 3 sürümünde “x2” modunda yapılan yenilikler dikkat çekmişti. Buna göre daha küçük boyutlu ekranlara sahip iPhone’lar için geliştirilmiş olan uygulamalar iPad 2’ninki gibi 1024 x 768 çözünürlüklü ekranlarda daha kaliteli görüntülenecek şekilde bazı düzenlemeler yapılıyor. iPad mini de 1024 x 768 çözünürlüklü ekran barındırdığında göre, bu yenilikler Apple’ın daha küçük ekranlı tabletini de kapsayacak demektir. Bu da Apple’ın eline iPad mini’yi pazarlamak için yeni bir materyal geçireceği anlamına geliyor.

İlgili >> SlashGear, Economic Daily News Report

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER