Manşetler

iPad, iPhone ve iPod touch için Absinthe 2.0 iOS 5.1.1 jailbreak çözümü yayınlandı

Birçok iPad modeliyle iPhone ve iPod touch üzerinde çalışan yeni bir iOS 5.1.1 jailbreak çözümü yayınlandı. Absinthe 2.0 olarak adlandırılan bu jailbreak çözümü sayesinde iOS cihazınızın zincirlerini kırabilir, normalde Apple’ın yüklenmesine izin vermediği uygulamaları da cihazınıza yükleyebilirsiniz. Chronic Dev Team ve iPhone Dev Team ekiplerinin gayretleri sonucunda hayat bulan Absinthe 2.0 şimdiye kadar çıkmış en hızlı jailbreak girişimlerinden bir tanesi, iOS cihazını jailbreak etmek için USB kablosunu takıp bir tuşa basmak yeterli.

Söz konusu jailbreak girişiminin arkasındaki ekip işleme başlamadan önce cihazın tam yedeğinin alınmasını ve sonrasında iPhone, iPad veya iPod touch’ta ne varsa silinmesini tavsiye ediyor. Bu sayede jailbreak işleminin daha hızlı yürüdüğü iddia ediliyor. Şu anda iPad (1,1 – 2,1, 2,2 – 2,3 – 3,1 – 3,2 – 3,3), iPhone (2,1 – 3,1 – 3,3 – 4,1) ve iPod (3,1 – 4,1) destekleniyor. Eğer iPad 2,4, yani Apple’ın bu yılın başlarında çıkardığı ve 32 nm yonganın kullanıldığı iPad 2 sahibiyseniz, bu jailbreak çözümü size göre değil.

Cihazınızı yedekledikten, sıfırladıktan ve USB kablosuyla bilgisayara bağladıktan sonra Absinthe 2.0 yazılımını çalıştırın ve işin bitmesini bekleyin. Sonrasında yedekten geri kurulum yaptığınızda tüm içerik ve uygulamalar geri gelecektir. Absinthe 2.0 yazılımı OS X 10.5/10.6/10.7, Windows XP/Vista/7 ve Linux x86/x86_64 işletim sistemlerinde çalışıyor. Aşağıdaki ilgili bağlantıyı takip ederek bu aracı indirebilirsiniz.

İlgili – greenp0is0n (Absinthe 2.0 indir)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER