Teknoloji

iPad iOS 16 ile birlikte akıllı ev kontrol yeteneklerini kaybedecek

ipad air 5 2022 inceleme

Apple, iOS 16’dan itibaren HomeKit aksesuarlarını kontrol etmek için bir ana merkez olarak iPad kullanımına izin vermeyecek gibi görünüyor. MacRumors‘a katkıda bulunan yazar Steve Moser tarafından iOS 16’nın ikinci geliştirici beta sürümünde bulunan metin, söz konusu değişikliği açıklıyor.

Ev uygulamasındaki metinde, “Aksesuar bildirimleri almak ve diğer kişilerin evinizi kontrol etmesine izin vermek gibi özelliklerden yararlanmak için bir ev merkezi gereklidir” denildiği belirtiliyor. “Bu evler de en son HomeKit’e yükseltilene kadar paylaşılan evleri görüntüleyemezsiniz. iPad artık bir ana merkez olarak desteklenmeyecek.” şeklinde ifade devam ediyor.

Değişiklik, bulunan metnin önerdiği gibi yürürlüğe girerse, iOS 16’ya güncelleme yaptığınızda ana merkeziniz olarak bir HomePod, HomePod mini veya Apple TV kullanmanız gerekeceği anlamına gelir. Zaten MacRumors’un belirttiği gibi, şirketin iOS 16 önizleme web sayfası, ev hub’ları olarak yalnızca Apple TV ve HomePod’un destekleneceğini belirtiyor. Bu da, Apple’ın iPad desteğini kaldırmayı planladığını gösteriyor.

Bu değişiklik bazı kullanıcılar için hayal kırıklığı yaratsa da, iOS 16 için akıllı ev cephesinde bazı iyi haberler de var. Güncelleme, yeni kategoriler bölümü ve yeniden tasarlanmış ana sayfa sekmesi gibi özelliklere sahip yepyeni bir Ev uygulamasını içerecek. Daha sonraki bir iOS 16 güncellemesi ise, bu sonbaharda kullanıma sunulması beklenen geniş sektör desteğine sahip yeni akıllı ev bağlantı standardı Matter için destek sağlayacaktır. Yakında gelecek Matter desteği, Apple’ın iPad ana hub desteğini neden bıraktığına dair bir ipucu olabilir. iPad, Matter tarafından kullanılan bir akıllı ev ağı protokolü olan Thread’i desteklemese de, Apple TV 4K ve HomePod mini bunu destekliyor.

İLGİLİ HABERLER