Teknoloji

iPad için Paper uygulamasına PDF olarak dışa aktarma ve genişletilmiş geri alma özellikleri eklendi

FiftyThree’nin beğeni kazanan çizim uygulaması Paper gelen güncellemeyle birlikte ufak tefek yenilikler kazandı. 1.0.23 numaralı yeni versiyonla birlikte hem yeni resimler oluşturma hem de bunları paylaşma açısından çeşitli düzenlemeler yapıldı.

Yapılan eklentilerden ilki birden fazla sayfaya sahip olan çizim defterlerinin PDF versiyonlarının diğer uygulamalara veya e-posta iletisine aktarımı oldu. Android’in paylaşım işlevine benzer bir mantıkla çalışan bu yenilik, çizim defterlerinin iBooks, Kindle, Dropbox gibi desteklenen uygulamalara PDF olarak aktarılmasını sağlıyor. Resimler tek tek e-posta veya çeşitli sosyal ağlar aracılığıyla paylaşılıyor veya cihazdaki film rulosuna kaydedilebiliyor. Uygulamayla birlikte gelen bir diğer yenilik sonucunda geri alma özelliğinin kapsamı biraz daha genişletiliyor. İki parmağınızı ekranda saat yönünün tersinde bir daire çizecek şekilde çevirdiğinizde istemediğiniz çizimler hızlı bir şekilde siliniyor. Daha önce çizilmiş 20 çizgiyle sınırlı olan bu özelliğin kapsamı daha da genişletilmiş oldu. Aslına bakarsanız, bu özellik nedeniyle isteyerek yaptığınız çizimleri bile silme olasılığınız var, bu nedenle kullanırken dikkatli olmak veya silgiyi tercih etmek daha iyi olabilir.

Paper uygulaması App Store’da ücretsiz olarak sunuluyor. Uygulamada tek bir fırça seçeneği açık olarak geliyor. Ek fırçaları edinmek için uygulama içi satış sistemini kullanmanız mümkün kılınıyor.

İlgili – iTunes App Store
İlgili – FiftyThree Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER