Teknoloji

iPad için Paper 1.6 sürümüyle iOS 7’nin düzenine uyum sağladı

FiftyThree iPad için çıkardığı popüler çizim uygulaması Paper için küçük ancak önemli bir güncelleme yayınladı. iOS 7’nin yayınlanmasından birkaç ay sonra gelen bu güncellemeyle birlikte şirket nihayet Apple’ın minimalist arayüze sahip işletim sistemiyle gerçek anlamda uyumlu hâle geldi. Ne var ki, FiftyThree Apple’ın günlük hayattan ilham alan tasarımları ortadan kaldıran yaklaşımı veya yeni bir renk düzeni yerine iOS 7’nin işlevsel görünümünden ilham alarak yepyeni bir stil yakalamış.

paper-fiftythree-130314

Yeni yazı tipleri, butonlar, değiştiriciler daha okunaklı görünüyor, ayrıca menüler de daha hızlı şekilde yükleniyor. Fifty Three’nin söylediğine göre yeni tasarım metaforun duygusal gücünü ve sade tasarımın fonksiyonel berraklığını yansıtıyor.

Paper 1.6 ile birlikte FiftyThree kullanıcılardan gelen birkaç isteği de değerlendirme fırsatı elde etmiş. Parmaklarınızı sayfa üstünde dışa doğru yaydığınızda yakınlaştırma yapılıyor. Kalemin kalınlığı yapılan yakınlaştırma seviyesine göre ayarlanıyor, böylelikle çalışmalara detay ekleme daha da kolaylaşıyor. Ayrıca şirket noktaların boyutunu parmağı veya kalemi ekrana basılı tutarak değiştirme imkanı da veriyor. Bu yolla FiftyThree ilk kez basınç hassasiyetini bir şekilde kullanmış oluyor. Şimdiye kadar çizgi kalınlığını ayarlamak için vuruşun hızı kullanılıyordu.

Her ne kadar kapsamlı bir güncelleme sayılmasa da, Paper 1.6 FiftyThree’nin yeni eğilimler ortaya çıktığında eşsiz tasarımını bir kenara bırakma niyetine sahip olmadığını açık şekilde gösteriyor.

İlgili >> iTunes App Store (Paper)

İLGİLİ HABERLER