Teknoloji

iPad için Office dokunma dostu Windows versiyonundan sonra gelecek

Microsoft CEO’su Steve Ballmer şirketinin Office’in dokunmatik kullanıcı arayüzlü versiyonunu iPad’e getirmeyi planladığını açıklamıştı. Dün ABD’nin Florida eyaletinde düzenlenen bir Gartner etkinliğinde konuşan Ballmer, dokunmatik ekrana öncelik veren kullanıcı arayüzü geliştirildiğinde iPad’e de sıranın geleceğini kaydetti.

microsoft-office-yeni-logo-101012

Ballmer’ın kastettiği dokunmatik ekrana öncelik veren kullanıcı arayüzü ilk olarak Office’in Windows versiyonuna gelecek gibi görünüyor. Bunu daha sonra çıkacak iPad versiyonu izleyecek. Ballmer dokunmatik ekran arayüzünün geliştirme çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti. Microsoft geçtiğimiz aylarda Office’in iPhone desteği olan versiyonunu çıkarmış, ancak bu uygulamada iPad desteğine yer vermemişti. Tablet kullanıcıları şu an için internet tarayıcısı üzerinden çalışan Office Web Uygulamaları servisini kullanabiliyor.

Microsoft’un iPad uygulaması için de iPhone versiyonunda olduğu gibi Office 365 aboneliği gibi bir şart koşup koşmayacağı bilinmiyor. Ayrıca bu versiyonun ne zaman geleceği de şu an için belli değil. Ancak Microsoft Office’in dokunma tabanlı versiyonu için Windows 8.1’in çıkışını işaret etmişti, ancak yine net bir tarih vermemişti. iPad uyumlu versiyonunun çıkışı da bundan sonra gerçekleşecektir.

İlgili >> Gartner

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER